Оголошено призов офіцерів запасу: кого призвуть

Міністр оборони України підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні сили України

Сьогодні, 30 травня 2017 року, на брифінгу в Києві начальник Головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Артур Артеменко повідомив: «П’ять хвилин тому я отримав інформацію, що Міністр оборони Семен Полторак підписав наказ про призов офіцерського запасу на військову службу. Тепер наказ передадуть до Мін’юсту. Строк служби за призовом офіцерів запасу — 18 місяців».

Призвуть осіб віком до 43 років, які не служили в армії, але мають вищу освіту не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою офіцерів запасу, закінчили військові кафедри і мають первинне офіцерське звання.

За призваними офіцерами запасу зберігаються робоче місце і середній заробіток (ст. 119 КЗпП у редакції, що діє з 7 січня 2017 року).

Після призову офіцери протягом 3 місяців пройдуть додаткову підготовку в навчальних закладах Міноборони. Відтак їх призначать на посади у військових частинах і підрозділах, які не залучаються в АТО.

«Залучення офіцерів до АТО можливо лише після укладання ними добровільного контракту і виявлення бажання служити в таких підрозділах», — зазначив Артеменко.

За словами Артеменка, соціальний захист офіцерів за призовом відповідає рівню, що отримують офіцери-контрактники.

Хоча наказ про призов офіцерів запасу підписано лише сьогодні, військкомати готувалися до призову заздалегідь. Так, на Львівщині, за словами Львівського обласного військового комісара підполковника Олександра Тіщенка, вже відібрали більше 50% офіцерів для вручення повісток.

«Люди повинні розуміти, що коли йшли навчатися на військову кафедру, то давали присягу офіцерів і повинні виконати свій обов’язок», — зауважив воєнком Львівщини.

З Львівської області призвуть до100 офіцерів запасу.

«Вони обійматимуть на посади, за якими навчалися. Армія відчуває потребу в командирах піхотних та артилерійських бригад», — повідомив О. Тіщенко.

Ольга Догадіна,
експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104427

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82606

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді