Затверджено новий порядок підвищення кваліфікації держслужбовців і ОМС

Мінімум раз на три роки держслужбовець та посадова особа ОМС мають пройти підвищення кваліфікації, відвідати семінар, тренінг або узяти участь у конкурсі «Кращий держслужбовець» (для держслужбовців).

НАДС наказом від 19.04.2017 № 86 оновило Порядок організації підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у навчальних закладах за державним замовленням НАДС.

Мінімум раз на три роки держслужбовці та посадові особи ОМС мають пройти:

  • навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації;
  • тематичні постійно діючі семінари;
  • тематичні короткострокові семінари, зокрема тренінги;
  • щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» (для держслужбовців).

Якщо особа вперше прийнята (обрана або призначена) на держслужбу чи до ОМС, вона має пройти навчання у перший рік роботи.

Максимальний строк підвищення кваліфікації:

  • з відривом від служби зі збереженням зарплати — 4 тижні (за погодженням з Кабміном — до двох місяців);
  • без відриву від служби — шість місяців.

Навчання може бути очним (денним, вечірнім), заочним (дистанційним) або поєднанням цих форм.

Затверджено норми часу для планування й обліку навчального процесу підвищення кваліфікації.

Ірина Житкова,
головний редактор Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
63977

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40266

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
563319

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44270

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді