Розмір зарплати держслужбовців та працівників державних підприємств хочуть обмежити

Максимальний розмір заробітної плати з урахуванням усіх надбавок, доплат, премій і винагород не має перевищувати 60 мінімальних заробітних плат (192 000 грн).

У Верховній Раді Україні зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» (щодо обмеження максимальної заробітної плати) (законопроект № 7204), який обмежує розмір заробітної плати, із урахуванням усіх надбавок, доплат, премій і винагород 60-ма мінімальними заробітними платами:

  • для державних підприємств, установ, організацій;
  • державних холдингових компаній;
  • державних акціонерних товариств;
  • акціонерних товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, частка яких складає не менше 51%;
  • державних службовців.

Розмір зарплати держслужбовців та працівників державних підприємств хочуть обмежити Читайте також: Що передбачеє пенсійна реформа 2017

Означеною нормою пропонують доповнити статтю 94 Кодексу законів про працю України.

Як зазначив у пояснювальній записці автор законопроекту, народний депутат України В. І. Підберезняк, через те, що у законодавстві відсутня межа встановлення максимальної заробітної плати, склалась ситуація, за якої одна категорія людей, а це переважна більшість, отримує мінімальну заробітну плату, або середню, а інша — у 400 разів більшу.

Розмір зарплати держслужбовців та працівників державних підприємств хочуть обмежити Дізнайтеся, чи можна доплачувати 50% до заробітної плати працівникам, які повернулися з АТО

На думку депутата наслідком прийняття змін стане справедливий розподіл доходів, раціональне та економічне використання державних коштів.

Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47661

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23573

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102606

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249222

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді