Уряд уточнив, як обирати керівників ВНЗ

Кабмін уніс зміни до Методичних рекомендацій обрання керівників вищих закладів освіти. Засновники можуть призначити виконувача обов’язків керівника закладу вищої освіти на вакантну посаду на час конкурсного відбору

КМУ постановою від 28.11.2018 № 1005 уніс зміни до Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених постановою КМУ від 05.12.2014 № 726.

Державні органи, до сфери управління яких належать вищі військові навчальні заклади (заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання), мають право своїми актами встановлювати особливі вимоги до кандидатів на посади керівників відповідних вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання) та порядку їх призначення.

Також засновник може призначити виконувача обов’язків керівника закладу вищої освіти з моменту утворення вакантної посади до обрання та/або призначення керівника в установленому законом порядку.

Мінзарплата та мінімальний оклад у штатному розписі 2019

Уряд уточнив, як обирати керівників ВНЗ
Ольга Догадінапровідний експерт Експертус Кадри
Закон «Про Державний бюджет України на 2019 рік» збільшив мінімальну зарплату та прожитковий мінімум. Наслідок — зростає розмір мінімального посадового окладу.

Доповнено перелік документів, які має подати претендент для участі у конкурсі, а саме:

  • копію посвідчення щодо вільного володіння державною мовою;
  • засвідчену копію довідки про результати люстраційної перевірки.

Якщо вибори проводять у два тури, переможцем виборів вважають кандидата, який одержав на виборах більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Порядок заповнення особової картки державного службовця

Причому вибори вважають такими, що не відбулися, якщо:

  • участь у виборах взяли менш як 50% відсотків виборців;
  • у першому турі виборів брав участь один кандидат і він не набрав більше 50% голосів виборців, які мають право брати участь у виборах.

Також унесено зміни до типової форми контракту з керівником державного вищого навчального закладу.


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Ольга Догадіна,
провідний експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163634

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді