МОЗ затвердив новий порядок атестації лікарів

Теми:
Відтепер щоб пройти атестацію, лікар має вести особисте освітнє портфоліо безперервного професійного розвитку

Міністерство охорони здоров’я наказом від 22.02.2019 № 446 затвердило новий порядок атестації лікарів (далі — Порядок № 446).

Відтепер лікарі мають навчатися постійно, а не тільки між атестаціями. Змінився порядок нарахування балів безперервного професійного розвитку. Їх щороку перевірятимуть відповідні атестаційні комісії.

Перелік посад, робота за якими зараховується до стажу роботи для атестації

на присвоєння кваліфікаційних категорій за окремими спеціальностями

МОЗ затвердив новий порядок атестації лікарів

СКАЧАТИ перелік посад

Наказ встановлює порядок обліку балів за проходження безперервного професійного розвитку: у 2019 році — рекомендовано, з 01.01.2020 — обов’язково. З 01.01.2021 почнуть щорічно перевіряти особистий освітній портфоліо із балами безперервного професійного розвитку.

Разом з документами, що підтверджують освіту та відповідний стаж роботи за спеціальністю, лікар має додати новий документ: особисте освітнє портфоліо з результатами проходження безперервного професійного розвитку та копіями документів, що підтверджують обліковані бали безперервного професійного розвитку. Лікарі мають підтвердити документами безперервний професійний розвиток не менш ніж на 50 балів щорічно.

Лікар має самостійно вести особисте освітнє портфоліо та облік балів, та засвідчувати в роботодавця за місцем роботи. Лікар, зареєстрований як фізична особа — підприємець, має обліковувати бали самостійно. Для лікаря ФОП єдиним документом, що підтверджує роботу за фахом, стає посвідчення про наявну категорію.

ФОП-роботодавець: як документувати трудові відносини

Порядок № 446 оновив Номенклатуру лікарських спеціальностей та вніс зміни до наказів МОЗ з питань безперервного професійного розвитку лікарів.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25748

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45973

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33673

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22571

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді