За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування Держпраці — штраф понад 12 000 грн

Директор та головний бухгалтер відмовились надавати документи кадрового та бухгалтерського обліку для інспекційної перевірки. Факт недопуску інспектора Держпраці зафіксований представником поліції. За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування на Філію підприємства накладено штраф.


За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування Держпраці — штраф понад 12 000 грн

Коли можете не пускати інспектора в офіс компанії

Предметом інспекційного відвідування Управління Держпраці Товариства з обмеженою відповідальністю стали такі питання:

  • належне оформлення трудових відносин з найманими працівниками,
  • ведення достовірного обліку виконуваної працівниками роботи
  • бухгалтерський облік витрат на оплату праці,
  • оплата праці,
  • розрахунок із звільненими працівниками.

Інспектор з праці вручив повідомлення про проведення перевірки та надав інформацію про права та обов’язки об’єкта відвідування.

Проте вимоги інспектора залишилися не задоволеними. Директор Філії та головний бухгалтер відмовились від надання усних або письмових пояснень про порядок оплати праці та визначення особи відповідальної за оплату праці в Філії. Необхідні для проведення інспекційного відвідування документи кадрового та бухгалтерського обліку не були надані.

Створення перешкод у діяльності інспектора Управління Держпраці, а саме відмова у допуску до проведення інспекційного відвідування, була зафіксована представником поліції.

За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування Держпраці — штраф понад 12 000 грн Підстави для інспектування з праці: чек-ліст

За створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування уповноваженою особою Управління Держпраці у Миколаївській області на Миколаївську філію ТОВ «ЄВРОКОМУНСЕРВІС» накладено штраф у розмірі 12 519 гривень.

Заходи впливу застосовані відповідно до статті 259 КЗпП, Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затвердженого постановою КМУ від 17 липня 2013 року № 509, та на підставі абзацу 6 частини 2 статті 265 КЗпП.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10126

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26978

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді