53 неоформлених водії стануть роботодавцю у 125 190 грн штрафу кожен

Управління Держпраці у Чернівецькій області готує постанову про накладення штрафів на фізичну особу — підприємця.

Під час проведення спільних заходів Держпраці та Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області виявили ФОП-роботодавця, який використовує працю найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

53 неоформлених водії стануть роботодавцю у 125 190 грн штрафу кожен


ФОП надає послуги у галузі пасажирських перевезень у м. Чернівці.

Роботодавець нелегально працевлаштував водіями на автобусних маршрутах 53 особи. Роботодавець-порушник не уклав з працівниками трудових договорів та не повідомив про їх прийняття на роботу територіальні органи Державної податкової служби.

53 неоформлених водії стануть роботодавцю у 125 190 грн штрафу коженДізнайтеся, де і як ФОП-роботодавцю зберігати документи з персоналу, щоб не наразитися на штраф

Управляння Держпраці має підтверджені дані від податкової служби, а також від територіального органу Пенсійного фонду України, до яких були надіслані відповідні запити.

Допустивши до роботи неоформлених працівників, роботодавець порушив такі законодавчі норми:

  • ст. 21 КЗпП — «Трудовий договір»;
  • ст. 24 КЗпП — «Укладення трудового договору»;
  • постанова КМУ від 17.06.2015 року за №413 — «Про порядок повідомлення ДФС та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу».

Тепер на роботодавця чекають фінансові санкції.

Держпраці у Чернівецькі області нагадує, що за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків накладається штраф у розмірі 125 190 гривень за кожного виявленого працівника. Їх у ФОП було 53.

За інформацією Управління Держпраці у Чернівецькій області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10126

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26978

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді