У листопаді роботодавців Львівщини оштрафували на 2 млн грн

Дізнайтеся, за що Держпраці винесло таку суму санкцій, і не допускайте подібних помилок.

У листопаді роботодавців Львівщини оштрафували на 2 млн грн

Обов’язкові документи відділу кадрів: чек-ліст

На першому місці серед порушень – незадекларована праця найманих працівників. Недотримання відповідних норм законодавства виявлені у різних галузях, зокрема, у лісових господарствах, транспортній та деревообробній галузі, у будівництві та торгівлі.

План перевірок Держпраці на 2020 рік
У трійку лідерів антирейтингу також потрапляють:

  • Порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам. Одне з перевірених підприємств заборгувало зарплатню 102 працівникам на суму понад 432 тис. грн.
  • Недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю та створення перешкод у її проведенні.
➤➤ 8 порад, як поводитися під час інспектування, щоб не зашкодити собі


Головне управління Держпраці у Львівській області нагадує:

відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, який набрав чинності 31 серпня 2019 року, у випадку усунення порушення у встановлений інспекторами праці строк фінансова санкція до суб’єкта господарювання не застосовується.

Виняток — виявлення використання праці неоформлених працівників. Заходи щодо притягнення суб’єкта господарювання до відповідальності вживаються одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення цього порушення.

За інформацією Головного управління Держпраці у Львівській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27186

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10136

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26990

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді