Стартувала цифровізація держслужби

У тестовому режимі запрацювала єдина ІТ-система з управління персоналом PoClick

Стартувала цифровізація держслужби

Кадрові звіти — 2020

ІТ-система з управління персоналом PoClick охопить понад 200 тисяч державних службовців.

«Система PoClick замінить купу обтяжливих кадрових процедур ― вони будуть автоматизовані. Держслужба має бути ефективною, а працевлаштування — простим і зручним», ― наголосив Глава Уряду.

НАДС тестуватиме систему й наповнюватиме її необхідною інформацією: «Уже почали з особових карток співробітників та базових HR-процедур».

«Від цього виграють усі: і держава, і ті, хто на неї працюють. Ми зекономимо і гроші, і папір, а найголовніше — час, який люди витрачають на переписування заяв і бланків замість того, щоби приносити користь країні», ― підкреслив Олексій Гончарук.


До кінця 2019 року до проекту долучиться Мінфін і Мінцифри. З 2020-го року за системою PoClick працюватимуть держслужбовці всіх міністерств, а згодом — і всіх державних органів в Україні, загальна кількість яких перевищує 5 тисяч.

Нагадаємо, що Уряд поступово переводить облік трудової діяльності у електронний вигляд.

Зокрема, Кабмін на засіданні 27.11.2019 схвалив законопроект, який має запровадити електронні трудові книжки.

Наразі трудова книжка в електронній формі — нова функція на порталі електронних послуг ПФУ.

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Присвоєння рангу при прийнятті на державну службу

Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (далі — Закон № 889) передбачає такі поняття, як «категорії посад державної служби» та «ранги державних службовців». Насправді, таке нормативно-правове закріплення є досить позитивним досвідом, адже дозволяє не тільки розмежовувати рівень відповідальності різних посадовців, але і сприяє тенденції просування по службі
64133

Особова справа державного службовця

Служба управління персоналом державного органу приділяє чимало часу роботі з особовими справами державних службовців. Щоб заощадити час кадровикам, ми підготували перелік документів та порядок ведення особових справ держслужбовців.
40299

Зразок написання автобіографії

Автобіографія — це документ-життєпис, який особа складає сама про себе. Як правильно написати автобіографію? У якій послідовності? Дізнайтеся зі статті. У пригоді стане бланк автобіографії та зразок написання для держслужбовця
564025

Особова картка державного службовця

НАДС востаннє змінювало форму особової картки державного службовця у червні 2020 року. Однак особова картка держслужбовця, нова форма якої міститься у статті, до цього часу викликає низку питань. Як заповнювати особову картку держслужбовця? Що має містити заповнена особова картка державного службовця? Відповіді шукайте у статті.
44317

Обчислення стажу державної служби

При прийнятті особи на державну службу їй обчислюють стаж державної служби. Цей стаж дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки
43408

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді