Повідомлення ДФС про прийнятого працівника скасують

Також Мінекономіки запланував у 2020 році скасувати передрейсові огляди водіїв, переглянути зарплати іноземців і надати кваліфікаційним характеристикам рекомендаційного характеру.

Повідомлення ДФС про прийнятого працівника скасують

Основні зміни у законодавстві про працю 2019

Мінекономіки оприлюднило проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу Світового банку «Ведення бізнесу» («Doing Business») та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України».

Мінекономіки планує спростити умови ведення господарської діяльності у всіх сферах, систему ліцензування, подання звітності.

Які плани в Уряду у сфері трудових відносин?

Скасують повідомлення ДФС про прийняття на роботу. Для цього в І кварталі 2020 року Мінфін та Мінекономіки мають підготувати проект закону про внесення змін в частину 3 статті 24 КЗпП та в статтю 13 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». А також підготувати проект постанови про скасування постанови КМУ від 17.06.2015 № 413.

➤➤ Прийняття на роботу: від перевірки особистих документів до оформлення трудової книжки

Скасують передрейсові та післярейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів та запровадять відповідальність за випуск на лінію транспортних засобів, які не пройшли щозмінного огляду. В І кварталі 2020 року Мінінфраструктури має розробити проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу».

Термін проведення періодичних медичних оглядів водіїв транспортних засобів планують збільшити з 1 до 5 років. Для цього в І кварталі 2020 року МОЗ, МВС, Мінінфраструктури мають підготувати зміни до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом МОЗ та МВС від 31.01.2013 № 65/80.

➤➤ Медичний огляд працівників: практичні аспекти проведення

Актуалізують механізм державного регулювання кваліфікаційних характеристик та вимог до професій. В ІІ кварталі 2020 року Мінсоцполітики та Мінекономіки повинні розробити та внести на розгляд КМУ проект Закону України «Про внесення змін до трудового законодавства щодо встановлення рекомендаційного характеру кваліфікаційної характеристики та лише за відсутності професійного стандарту».

Врегулюють питання необґрунтовано завищеного мінімального розміру заробітної плати для отримання дозволу на працевлаштування іноземців. В ІІ кварталі 2020 року Мінсоцполітики та Мінекономіки мають розробити проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення», який встановить мінімальний розмір зарплати для більшості категорій іноземців у розмірі не менше однієї мінімальної заробітної плати, а для іноземних високооплачуваних професіоналів у розмірі не менше як десять мінімальних заробітних плат.

За інформацією Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Спрощені трудові відносини

Спрощений режим трудових відносин наразі можна застосовувати тільки на час воєнного стану. Водночас зміни, запроваджені відповідним законом, внесені до КЗпП.  Припускаємо, що законодавці планують, щоб роботодавці з працівниками перейшли до індивідуального регулювання трудових відносин. Хто може застосовувати спрощений режим? Як укладати трудовий договір й оплачувати працю працівників,  — роз’яснюємо у статті
7019

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16511

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
164113

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді