Держпраці наполягає на атестації робочих місць

Держпраці нагадує роботодавцям про приведення умов праці у відповідність з державними нормативними вимогами охорони праці.

Держпраці наполягає на атестації робочих місць

Управління Держпраці у Луганській області роз’яснює, що атестацію робочих місць за умовами праці проводять не тільки для виявлення шкідливих умов. Атестація робочих місць також включає гігієнічну оцінку умов праці, оцінку травмобезпеки і забезпеченості працівників засобами індивідуального захисту.

За результатами проведеної атестації роботодавці зможуть контролювати правильність забезпечення працівників сертифікованими засобами індивідуального і колективного захисту, правильно оцінювати професійні ризики і надавати працівникам достовірну інформацію про умови праці та існуючий ризик пошкодження здоров’я, додержувати законодавчо встановлені гарантії та компенсації працівникам, що працюють в небезпечних умовах.

Держпраці наполягає на атестації робочих місцьСтаж для щорічних додаткових відпусток за шкідливі умови та особливий характер праці: що включати, а що — ні

Атестують робочі місця за умовами праці не рідше одного разу на п’ять років. Переатестації до закінчення цього строку підлягають робочі місця після заміни виробничого устаткування, зміни технологічного процесу, засобів колективного захисту тощо.

Атестація дозволяє своєчасно виявити шкідливі і небезпечні фактори виробничого середовища і трудового процесу, визначити пріоритетні напрями модернізації обладнання та технологічних процесів, розробити і впровадити цілеспрямовані санітарно-гігієнічні та медико-профілактичні заходи, з урахуванням умов праці на конкретному підприємстві.

Держпраці наполягає на атестації робочих місцьДізнайтеся, як знайти лабораторії, що проводять гігієнічні дослідження, для атестації робочих місць за умовами праці

Управління Держпраці у Луганській області закликає роботодавців незалежно від форм власності та господарювання і фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, вжити необхідні заходи для вчасного проведення атестацій робочих місць. А на тих підприємствах, де термін атестації закінчився — провести чергову атестацію, забезпечити належне зберігання її матеріалів.

За інформацією Управління Держпраці у Луганський області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
10846

Причетність кадровика до проведення атестації робочих місць за умовами праці

Атестація робочих місць за умовами праці: для чого проводиться, чи забезпечує кадрова служба підприємства її проведення та чи можна відтермінувати в умовах воєнного стану. На ці запитання знайдете відповіді у статті.
5084

Формування кадрового резерву на підприємстві

Як правильно сформувати кадровий резерв, а потім ефективно працювати з резервістами? Покроковий алгоритм допоможе вирішити ці завдання, а також сприятиме покращенню процесу відбору персоналу при переведенні на інші посади, навчанні працівників новим професіям, методам праці, технологіям.
19596

Мотивація працівників у 2020 році

Мотивація працівників в сучасних умовах — одне із найважливіших завдань HR-менеджерів та кадровиків. Для того щоб правильно мотивувати до роботи підлеглих, керівник має насамперед добре розуміти людську природу. Пропонуємо вам 12 ідей, які допоможуть надихнути персонал на плідну роботу у 2020 році. Не відкладайте на потім, адже рік вже розпочався.
14023

«А що, якби ваша професія зникла?», або 5 нестандартних запитань для співбесіди

Стандартними анкетами не обійтися, щоб зрозуміти, що рухає людиною. Але вдало підібрані та вчасно поставлені неочікувані запитання допоможуть побачити кандидата з потрібного ракурсу. Нестандартні запитання не передбачають правильних чи неправильних відповідей, а дають кандидату можливість розкритися. Приклади таких запитань з коментарями психологів та фахівців з оцінки персоналу — у статті.
1532

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді