На Закарпатті до 21 лютого перевірять 342 роботодавців

В Україні розпочався заключний етап заходів з детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами. Начальник Управління Держпраці у Закарпатській області розповів, кого з роботодавців перевірять першочергово.

На Закарпатті до 21 лютого перевірять 342 роботодавців

Як проходять перевірки з праці 2020 ➤

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області визначило перелік суб’єктів господарювання, до яких контролюючі органи завітають першими.

Начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош поінформував: «Це ті підприємства, де спостерігаються розбіжності між кількістю зареєстрованих працівників та фактично виявлених під час проведеної посадовцями Управління Держпраці інформаційної кампанії. Таких на Закарпатті – 342 cуб’єкти».

За його словами, чимало підприємців, з якими була проведена роз’яснювальна робота, дослухались до зауважень держінспекторів і офіційно оформили трудові відносини з найманими працівниками. Однак 342, за даними ПФУ, мають бути готові до інспекційних відвідувань з праці.

До порушників вимог трудового законодавства будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Нагадуємо, що з 02.02.2020 діють нові штрафи (Закон України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» від 12.12.2019 № 378-IX). За порушення карають грошима як роботодавця — юрособу чи ФОП, так і безпосереднього винуватця — директора, кадровика, головбуха.

Б. Дорош розповів, що третій етап проведення масштабних заходів з детінізації зайнятості триватиме до 21 лютого 2020 року. Проте очільник регіонального органу Держпраці застеріг, що робота в цьому напрямку проводитиметься і надалі.

За інформацією Управління Держпраці у Закарпатській області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10129

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26981

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30876

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді