Тимофій Милованов анонсував, кого Держпраці перевірить у березні

«Хто не сховався, я не винуватий», — попередив міністр.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на своїй сторінці у Facebook повідомив про початок другої хвилі роз'яснювальної кампанії у сфері праці.

Тимофій Милованов анонсував, кого Держпраці перевірить у березні

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Тимофій Милованов

Т. Милованов розповів, що цього разу контролюючі органи перевірятимуть сферу будівництва.

За інформацією міністра, будівництво має високий рівень травмувань на виробництві зі смертельними наслідками. До того ж дана тенденція зростає.

Щоб захистити права найманих працівників Держпраці розпочала чергову кампанію з детінізації праці. Як і минулого разу, заходи з відвідування роботодавців будуть розділені на два етапи:

Перший етапз 2 березня по 20 березняінформаційно-роз'яснювальна кампанія
Другий етапз 30 березня по 30 квітняінспекційні перевірки

За словами міністра протягом подібної кампанії у січні-лютому на роботу у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та громадського харчування було оформлено понад 123 тисячі працівників.

Порядок прийняття на роботу ⇗⇗⇗

Т. Милованов нагадав, що перевірки з праці триватимуть протягом усього 2020 року. На черзі інспектування в галузях сільського господарства, транспорту та кур’єрської діяльності.

За інформацією Facebook-сторінки Т. Милованова

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27187

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10137

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26994

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді