Які додаткові підстави для виплати лікарняних під час карантину. Інформує ФСС

На час дії протиепідемічних заходів Фонд соціального страхування розширив перелік страхових випадків, за якими фінансує допомогу по тимчасовій втраті непрацездатності
Які додаткові підстави для виплати лікарняних під час карантину. Інформує ФСС


Фонд соціального страхування здійснює фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності в штатному режимі.

Які додаткові підстави для виплати лікарняних під час карантину. Інформує ФСС

СКАЧАТИ

Дві додаткові підстави для виплати лікарняних

Карантин є окремим страховим випадком. Тож на період його дії перелік страхових випадків, за якими оплачують лікарняні розширено.

Додатково отримати допомогу у зв'язку з тимчасовою встратою працездатності можна:

  1. У зв’язку з відстороненням від роботи для осіб, робота яких пов’язана з обслуговуванням населення, за таких умов:
    • ці особи були в контакті з інфекційними хворими або є бактеріоносіями;
    • у разі неможливості здійснення тимчасового переведення цих осіб за їх згодою на іншу роботу, не пов’язану з ризиком поширення інфекційних хвороб.
  1. На період перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), а також на локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.
Які додаткові підстави для виплати лікарняних під час карантину. Інформує ФСС

СКАЧАТИ

Фонд соціального страхування нагадує, що в умовах карантину важливо дотримуватись усіх заходів протидії поширенню COVID-19 та санітарно-гігієнічних норм. Залишайтеся вдома — бережіть себе, близьких і оточуючих.

За інформацією Facebook-сторінки ФСС

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Як обчислити страховий стаж для лікарняного

Щоб обчислити суму допомоги з тимчасової непрацездатності необхідно здійснити розрахунок страхового стажу для оплати лікарняних. Що входить в страховий стаж для лікарняного? Як визначити страховий стаж для оплати лікарняного? Як впливає страховий стаж на лікарняний? Відповіді на ці питання та все, що вам потрібно знати про страховий стаж для лікарняного — у статті.
136102

Максимальний термін перебування на лікарняному при різних захворюваннях

Лікарняний лист — офіційний документ, що видається людині при встановленні її непрацездатності та є підставою для звільнення від основної роботи. Максимальний термін перебування на лікарняному в Україні різниться залежно від захворювання, його тяжкості, ускладнень. Усе про орієнтовні терміни тимчасової непрацездатності та граничний термін перебування на лікарняному — у статті.
158901

Відпустка для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю: стаж та допомога

За потреби по закінченню відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівники вправі оформити відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до 6 років, важкохворою або дитиною з інвалідністю. У статті ви знайдете зразок заяви та наказу на таку відпустку, а також дізнаєтеся чи зараховується цей період відпустки до стажу для надання щорічних відпусток та лікарняного, а також про те, як така відпустка впливає на розмір допомоги з тимчасової непрацездатності після повернення на роботу.
28147

Лікарняний під час відпустки

Лікарняний під час відпустки — це право працівника. Але як про це може дізнатися кадровик? Які його подальші дії? Чи відшкодовується лікарняний під час відпустки за власний рахунок? Які особливості має перенесення відпустки у зв’язку з хворобою? Чи оплачується лікарняний під час відпустки по догляду за дитиною? Про перенесення відпустки у зв’язку з лікарняним, — у статті.
103342

Як оплатити лікарняний: алгоритм дій

Лікарняний для працівника — це пряма реалізація права на відпочинок і відновлення здоров’я. Лікарняний підтверджує непрацездатність працівника та є підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Дізнайтеся як здійснюється оплата лікарняних за умовами роботи, відмова в оплаті лікарняних, відповідальність за неправильно сплачені лікарняні
7164

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді