Як оплачувати роботу працівників підприємств і установ у сфері спорту під час карантину. Роз’яснення Міністерства молоді та спорту

В Україні заборонені спортивні заходи, у яких бере участь понад 10 осіб. На які зарплати розраховувати працівникам у сфері спорту.

Як оплачувати роботу працівників підприємств і установ у сфері спорту під час карантину. Роз’яснення Міністерства молоді та спорту

Топові запитання про роботу в умовах карантину: ВІДПОВІДАЮТЬ ЕКСПЕРТИ ⇗

З 12 березня по 3 квітня 2020 року на усій території України запроваджено карантин. Заборонено, зокрема, проведення всіх масових (розважальних, спортивних) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, а також роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. Терміни карантину можуть змінитись у залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Наразі до ВРУ внесено законопроєкт, за прогнозами якого карантин можуть продовжити ще на 2 місяці.

Міністерство молоді та спорту України повідомляє:

Згідно з п. 8 наказу Мінсім’ямолодьспорту від 23.09.2005 № 2097 у випадку, коли в окремі дні (місяці) робота не відбувається з незалежних від працівника у сфері спорту причин (епідемії, несприятливі метеорологічні умови тощо), його оплата у ці дні здійснюється з розрахунку заробітної плати, установленої при тарифікації, за умови, що цей працівник виконує іншу організаційну або методичну роботу.

Увага! Зазначене положення стосується штатних працівників та тих, хто працює на умовах сумісництва.

Також згідно зі статтею 113 КЗпП «за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров'я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток».

Як оформляти документи за ДСТУ 4163:2020

Отже, за всіма працівниками підприємств і установ у сфері спорту, роботу яких призупинено на період карантину, зберігається середня заробітна плата, а оплата праці працівників у сфері спорту, які виконують методичну та організаційну роботу, здійснюється згідно з тарифікацією.

Міністерство закликає керівників підприємств і установ у сфері спорту вжити усіх можливих заходів для переведення працівників на дистанційну роботу.

Наказ про запровадження дистанційної роботи через коронавірус

Міністерства молоді та спорту наголошує

Неприпустимим є примусове відправлення працівників у відпустку без збереження заробітної плати.

Нагадуємо, що 18 березня Президент закликав працівників, яких змушують звільнятися за власним бажанням, звертатися до поліції.

За інформацією Урядового порталу

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47611

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23387

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
101955

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249032

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді