Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантин продовжено до 24 квітня

Розпорядження «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» № 338-р затверджено сьогодні.

Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території Україні. Карантин продовжено до 24 квітня


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року.

>>> Надзвичайний стан у зв’язку з пандемією: що має знати кадровик

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував: «Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві».

Як запровадити дистанційну роботу

За словами Прем'єр-міністра, режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території Україні. Карантин продовжено до 24 квітня

Також Денис Шмигаль повідомив, що Уряд в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції діє за визначеним планом. Та наразі працює з міжнародними партнерами. Зокрема, вчора був проведений перший телеміст з китайськими лікарями, які поділилися своїм досвідом. Разом з Офісом Президента йде робота для збільшення поставок тестів в Україну.

Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території Україні. Карантин продовжено до 24 квітняЗакон про запобігання коронавірусу: чим допоможе кадровикам

Заступник Міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар призначений керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:
  • належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

За інформацією Урядового порталу

image29

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
120668

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45114

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
121322

Посадова інструкція заступника директора: як скласти

Заступник директора — це та людина, яка може повністю взяти на себе повноваження керівника за його відсутності. Як засвідчує практика, обов’язки заступників далеко не завжди відповідають тим, які визначено для перших керівників. Який обсяг завдань, обов’язків і прав доцільно передбачити в посадових інструкціях заступників директора підприємства? Відповіді знайдете у статті.
41063

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді