Електронні додатки для боротьби проти коронавірусу

Цифрові інструменти для запобігання поширенню COVID-19 використовують Китай, Ізраїль, Польща та інші країни. Міністерство цифрової трансформації вивчило їх досвід та впроваджує електронні застосунки в Україні.

Електронні додатки для боротьби проти коронавірусу


Наступного тижня Мінцифра запустить одразу три інструменти:

  1. Мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Міністерство запевняє, що не стежитиме за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих відбуватиметься шляхом зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID.

Переваги

За допомогою додатка хворі зможуть замовляти продукти та ліки онлайн, повідомляти про стан здоров’я тощо.

Також у «Дії» з’явиться можливість моніторити ймовірні контакти з хворим. Ідея полягає у створенні широкої мережі qr-кодів у магазинах, аптеках, таксі тощо. Маючи додаток Дія, людина добровільно зможете відсканувати код. І через додаток її попередять про можливий контакт з хворим.

Закон про запобігання коронавірусу: чим допоможе кадровикам ➤

  1. Онлайн-челендж #HackCorona in Ukraine

Мінцифра запускає національний конкурс проєктів та ідей від громадян. Челендж спрямований на боротьбу з епідемією та підтримку українців у період пандемії. Найкращі ідеї будуть реалізовані коштом міжнародної технічної допомоги. До журі конкурсу увійдуть топові українські новатори та представники міжнародних донорів. Долучитися до челенджу може кожен.

  1. Онлайн-платформа безкоштовних послуг для бізнесу

У період карантину соціально відповідальний бізнес пропонує багато безкоштовних послуг. Міністерство цифрової трансформації планує зібрати всі послуги на одній платформі.

За інформацією Міністерства та Комітету цифрової трансформації України

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55602

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1317

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді