Мінімальний розмір допомоги з безробіття на час карантину підвищили

Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на оперативному засіданні збільшив розміри допомоги певним категоріям осіб.

Мінімальний розмір допомоги з безробіття на час карантину підвищили

⇛ Основні зміни у законодавстві про працю 2020 ⇚

Фонд прийняв рішення підвищити мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття для таких категорій:

  • тим, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з окремих підстав Кодексу законів про працю;
  • молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • внутрішньо переміщеним особам, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного.

Таким особам збільшено розмір виплати з 650 грн до 1000 грн на місяць на період карантину та додаткового протягом 1 місяця після його завершення.

Федерація роботодавців України зазначає, що на засіданні наголошувала на потрібності подальшого опрацювання питання здійснення виплати допомоги по частковому безробіттю для роботодавців та необхідності збільшення суми коштів на цей напрям в умовах введеного карантину.

За інформацією Федерації роботодавців України

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Внутрішнє сумісництво: наказ, особова картка, облік робочого часу

З листа до редакції: «Декілька років тому ми дозволили жінці-лаборанту працювати у вільний від основної роботи час за внутрішнім сумісництвом у тій же лабораторії прибиральником виробничих приміщень. За таку роботу ми доплачували їй 50% окладу прибиральника. Зараз ця працівниця вирішила відмовитися від роботи прибиральника. Який слід видати наказ? Оскільки раніше було видано наказ про дозвіл працювати за сумісництвом, то тепер маємо написати «не дозволяємо надалі працювати»? Чи як правильно?»
66161

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
33669

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді