Де можна знайти роботу під час карантину

Лише за минулий тиждень безробітних в країні стало на 36,2 тис. більше. Проте є галузі, в яких попит на працівників різних рівнів зростає щодня.
Де можна знайти роботу під час карантину


За даними ООН, карантин торкнувся 3,3 млрд працюючих людей, тобто 81% робочої сили всього світу.

В українських центрах зайнятості станом на 13 квітня 2020 року зареєстровано 387,5 тис. безробітних. Проти квітня 2019, це на 22%, або 70 тис. осіб більше.

Порядок прийняття на роботуДе можна знайти роботу під час карантинуЯкі документи подають при прийнятті на роботу

До того ж, за різними джерелами в Україну повернулися близько 2,2 млн трудових мігрантів. Офіційної статистики щодо загальної кількості українських трудових мігрантів не існує, оскільки більшість з них працюють в «тіні». Наразі неможливо спрогнозувати, як довго трудові мігранти залишатимуться в Україні, та чи оберуть вітчизняний ринок праці.

Де можна знайти роботу під час карантинуДізнайтеся, чи потрібна заява про дистанційну роботу під час карантину

Однак, не зважаючи на рекордні зменшення кількості вакансій на усіх без виключення онлайн-платформах пошуку роботи, Укрпошта повідомила про пошук 3 тис. нових працівників.

Підприємству потрібні:

  • оператори,
  • листоноші,
  • начальники відділень,
  • територіальні менеджери,
  • водії,
  • кур'єри,
  • сортувальники,
  • ІТ-спеціалісти.

Окрім цього, в компанію шукають співробітників для забезпечення роботи 500 пересувних відділень в серпні-вересні, впровадження ERP, нової фронт офісної системи, запуск банку, та інше.

Також, в Україні спостерігається загальносвітова тенденція попиту на медпрацівників, соціальних працівників і поліцейських.

За даними ФПУ, українці, навіть маючи необхідну кваліфікацію та компетенцію, не поспішають погоджуватися. Оскільки навантаження і відповідальність несумісні із рівнем запропонованих заробітних плат.

За інформацією Федерації професійних спілок України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163439

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1355

«Переведення» з сумісництва на основне місце роботи

Якщо необхідно оформити для працівника зміну роботи за сумісництвом на основне місце роботи, кадровики нерідко припускаються помилки, оформлюючи такий перехід як переведення. А як же правильно оформити таку процедуру?
30853

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді