Які підприємства перевірить Держпраці під час карантину

Переконайтеся, що вашого підприємства це не торкнеться.

Які підприємства перевірить Держпраці під час карантину


Держпраці повідомляє, що на виконання постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» щодо своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів припинило проведення: планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю); інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених трудових відносин, тощо.

⇛ Як проходять перевірки з праці ⇚

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»:

«Тимчасово, до 31 травня 2020 року забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику».

Отже, якщо ваше підприємство є суб’єктом господарювання з незначним ступенем ризику, перевірки відновляться після 31.05.2020.

Проте, у суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику Держпраці має право ппровести планову перевірку й під час карантину.

За інформацією ГУ Держпраці у Харківській області

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27075

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10044

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26886

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30831

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді