Центр зайнятості вже ухвалив 1715 позитивних рішень надати роботодавцям допомогу з часткового безробіття

Майже 7 тисяч роботодавців подали документи для отримання допомоги по частковому безробіттю.
Центр зайнятості вже ухвалив 1715 позитивних рішень надати роботодавцям допомогу з часткового безробіття

Як підприємству отримати допомогу по частковому безробіттю

З 4 травня, тобто з початку анонсування програми по частковому безробіттю, кількість поданих пакетів документів на отримання фінансової допомоги вже склала 6873.

Центри зайнятості щодня опрацьовують документи на «частичку». Наразі ухвалили 1715 позитивних рішень, що дозволить забезпечити виплати для 25 777 працівників.

У стадії розгляду — 3339 пакетів документів і прийом заявок активно продовжується.

«Лише за перший тиждень анонсування програми по частковому безробіттю, за отриманням такої допомоги звернулися майже 7 тисяч роботодавців. З кожним днем ця цифра збільшується приблизно на тисячу нових заяв. Програма направлена на те, щоб допомогти малому і середньому бізнесу у покритті витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час, тим самим зберігаючи робочі місця. Загалом, на цю програму спрямовано 4,7 млрд грн. Якщо ми розумітимемо, що потрібно більше коштів, будемо додавати через перерозподіл коштів», — прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Для подання документів та отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавцям необхідно звертатися до центру зайнятості за місцем сплати ЄСВ.

Центр зайнятості вже ухвалив 1715 позитивних рішень надати роботодавцям допомогу з часткового безробіттяДізнайтеся, які документи необхідно подати для отримання допомоги по частковому безробіттю

Нагадаємо, що фінансова допомога Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у розмірі 6 млрд грн передбачена постановою КМУ від 27.04.2020 № 308. Кошти спрямовані за двома напрямами: на допомогу по частковому безробіттю — 4 723 млрд грн та допомогу по безробіттю у розмірі 1 277 млрд грн.

За інформацією Мінекономіки

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47659

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23555

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
102529

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді