Як підприємствам малого та середнього бізнесу Київщини отримати допомогу по частковому безробіттю?

Необхідні документи вже надали підприємства, які, зокрема, займаються туристичною діяльністю, працюють в готельному і ресторанному бізнесі та будівництві. В який строк КМЦЗ має виплатити допомогу? Та що робити підприємцям, які допустили помилки при поданні документів?

Як підприємствам малого та середнього бізнесу Київщини отримати допомогу по частковому безробіттю?

Як отримати допомогу з часткового безробіття суб’єкту великого підприємництва

«Наразі до столичної служби зайнятості звернулись підприємства, які займаються туристичною діяльністю, працюють в готельному і ресторанному бізнесі та будівництві. Це ті галузі, які постраждали після введення карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції Covid-19», — наголосив керівник КМЦЗ Віктор Білич.

Для отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавцю необхідно звернутися до районної філії Київського міського центру зайнятості за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску протягом 30 календарних днів з дня зупинення або скорочення діяльності та надати такі документи:

  • заяву у довільній формі. В ній, зокрема, має бути зазначена інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва відповідно до Господарського кодексу України.
  • засвідчені роботодавцем копії підтвердних документів щодо середньої кількості працівників та доходу роботодавця за календарний рік, що передує року подання до центру зайнятості документів (тобто, за 2019 рік);
  • засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;
  • відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, в яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину відповідно до статті 471 Закону України «Про зайнятість населення»;
  • довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, видану Державною податковою службою.

У випадку, коли пакет документів виявиться неповним або в окремих документах будуть допущені помилки, центр зайнятості протягом трьох робочих днів повідомить про це роботодавця.

Як підприємствам малого та середнього бізнесу Київщини отримати допомогу по частковому безробіттю?Увага: Центр зайнятості має право перевіряти достовірність відомостей, поданих роботодавцем для отримання коштів Фонду

Роботодавець матиме 5 робочих днів на доповнення або доопрацювання таких документів, після яких він має право повторно звернутися до центру зайнятості.

Рішення про надання або відмову у наданні допомоги по частковому безробіттю Київський міський центр зайнятості приймає протягом 3 робочих днів з дня подання роботодавцем документів.

Якщо рішення про надання допомоги по частковому безробіттю ухвалене, то у триденний строк укладається договір. За умовами договору центр зайнятості здійснює перерахування роботодавцеві коштів для виплати допомоги працівникам протягом трьох робочих днів після зарахування відповідних коштів на рахунок центру зайнятості.

Очільник КМЦЗ роз’яснює: «Допомога по частковому безробіттю нараховується за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку 2/3 тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати».

За інформацією Київського міського центру зайнятості

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32540

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64694

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7451

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7880

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8674

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді