Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину. Хто зможе запрацювати з 22 травня?

В Україні спостерігається зниження динаміки захворюваності на COVID-19. Країна переходить до другого етапу адаптивного карантину. В яких регіонах відновлять роботу громадського транспорту? До чого готуватись роботодавцям та найманим працівникам?

Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину. Хто зможе запрацювати з 22 травня?

Наказ про припинення простою після карантину

Кабмін ухвалив рішення про перехід до другого етапу адаптивного карантину з 22 травня року. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду зауважив, що в Україні почалося зниження динаміки захворюваності.

Згідно з рішенням Уряду з 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям, а саме:

  • нових випадків захворювання на коронавірусну хвороб не більше 12 на 100 тисяч населення;
  • кількості тестувань не менше 12 на 100 тисяч населення;
  • наповненості ліжкомісць не більше 50% в лікарнях,

відновлюється робота громадського транспорту.

З 25 травня мають відновити свою роботу дитячі садки та метрополітен.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», — наголосив Д. Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що питання відновлення рейсових авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатися після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони. Очільник Уряду пояснив: «Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів».

За інформацією Урядового порталу

image16

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5741

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16342

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126409

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45641

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді