За яких умов Україна повернеться до жорсткого карантину

Уряд не планує в найближчий час змінювати систему управління карантинними заходами в Україні і відмовлятися від адаптивного карантину. Але суттєве зростання захворюваності в понад десяти областях може призвести до посилення карантину

За яких умов Україна повернеться до жорсткого карантину

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Про це на прес-конференції з нагоди 100 днів роботи Уряду заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вихід із карантину та оцінка ризиків оптимізації

За словами Дениса Шмигаля, в рамках адаптивного карантину відбулося пом’якшення обмежувальних заходів загалом в державі.

«Але в низці областей ми ще не перейшли навіть до другого етапу карантину, не кажучи вже про третій, чи наступні етапи», - додав Прем’єр-міністр.

Зменшення витрат у турборежимі

Прем’єр також повідомив, що Уряд щільно співпрацює з керівниками областей, з міськими головами та іншими представниками місцевого самоврядування.

«Кожен з цих керівників на своєму рівні, розуміючи рівень загрози і рівень захворюваності, вживає конкретних заходів і має всі інструменти, щоб на рівні комісій техногенно-екологічної безпеки ухвалювати рішення і робити заходи жорсткішими», - сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що адаптивний карантин показав себе як дієвий механізм, тому Уряд не планує найближчим часом змінювати цю систему.

«Якщо в десяти, або більше областях ми будемо бачити суттєве зростання захворюваності, це буде приводом для ухвалення рішення про посилення карантинних заходів у державі», - зазначив Прем’єр.

Від другої хвилі пандемії ніхто не застрахований, але у значній мірі це залежить від українського суспільства та від ставлення людей до дотримання заходів, що обмежують розповсюдження інфекції.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
105

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26191

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
48263

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34320

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді