Уряд оприлюднив постанову про продовження карантину до 31 жовтня: дії кадровика

Нова заборона для «зеленої» зони, зміни в переліку заборон «жовтої» зони та в умовах самоізоляції — завдання для кадровика внести зміни у режим роботи працівників у стислі строки.

Уряд оприлюднив постанову про продовження карантину до 31 жовтня: дії кадровика

28 серпня 2020 Урядовий портал оприлюднив постанову від 26.08.2020 № 760, якою вніс зміни до постанови № 641 від 22.07.2020 (далі — Постанова № 760; Постанова № 641).

Постанова № 760 продовжує карантин до 31.10.2020 та доповнює перелік заборон для «зеленої» карантинної зони. Ці обмеження діють в «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зонах.

⇛ Карантин посилюють — кадровикам роботи більшає ⇚

З 29.08.2020 на території регіону, в якому діє «зелений» рівень епідемічної небезпеки, заборонено:

  • проведення дискотек;
  • роботу розважальних закладів (нічних клубів);
  • діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля;
  • проведення концертів (крім тих, що проводять заклади культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).

На території регіону з «жовтим» рівнем епіднебезпеки КМУ заборонив роботу суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з 24:00 до 07:00. У цей час заклади громадського харчування можуть лише здійснювати адресну доставку замовлень та замовлень на винос.

Уряд скасував заборону проводити масові заходи в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. м. Підпункт 4 пункту 12 Постанови № 641 виключили.

Доповнення та зміни заборон діють і в «помаранчевій» та «червоній» зонах.

КМУ доповнив перелік осіб, які потребують самоізоляції. На самоізоляції також повинні перебувати особи з підтвердженим діагнозом COVID-19, які виписані із закладу охорони здоров’я. Строк самоізоляції — до моменту одужання відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Тож кадровикам підприємств, установ та організацій, що підпадають під нові заборони необхідно:

  • внести зміни до режиму роботи закладів харчування;
  • скасувати заходи дозвілля, а відтак вирішити питання робочого часу працівників, що приймають участь у цих заходах.

Кадровикам інших підприємств, зважаючи на безупинне зростання рівня захворюваності у країні, необхідно провести аудит роботи підприємства під час карантину та обрати оптимальний варіант на наступні два місяці залежно від рівня епідемічної небезпеки вашого населеного пункту. Щоб нічого не упустити, скористатеся алгоритмами від експертів Експертус Кадри на нашому порталі.

image47

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Розробка, укладення та виконання колективних договорів

Колективний договір — це угода між роботодавцем та колективом працівників (зазвичай представлений профспілкою), яка регулює умови праці, оплати праці, соціальні пільги, трудові права та обов’язки сторін. У статті ви дізнаєтеся про порядок укладення колективного договору та внесення змін до нього.
5738

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Формування та облік внутрішнього опису документів особової справи працівника

Внутрішній опис відображає включення документів до справи і містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки та номери аркушів справи, на яких розташований кожен документ. Внутрішній опис заповнює кадровик при первинному оформленні особової справи
126367

Декретна відпустка, або Будьте обережні з термінологією

Декретна відпустка в Україні — одна із трудових гарантій, що передбачена законом. Декретна відпустка по вагітності та декретна відпустка по догляду за дитиною є часто застосовуваною на різних підприємствах, в установах та організаціях, однак на сьогодні лишається низка практичних питань щодо того як оформляється декретна відпустка найманого працівника. Скільки триває декретна відпустка? Як оплачується декретна відпустка? Чи можна продовжити декретну відпустку? Чи відрізняється декретна відпустка у військовий час?
45633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді