ФСС змінив порядок перевірок роботодавця

Перевірки проводять за місцезнаходженням страхувальника або в приміщенні робочого органу виконавчої дирекції ФСС (його відділення) за згодою (письмовою заявою) страхувальника.

ФСС змінив порядок перевірок роботодавця


ФСС постановою правління від 02.10.2020 № 23 змінив Порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання (далі — Порядок).

Мета перевірок ФСС:

  • контроль за використанням страхових коштів ФСС, обґрунтованістю виплати матеріального забезпечення, веденням і достовірністю обліку та звітності щодо їх надходження та використання;
  • виявлення та підтвердження неправомірно витрачених сум страхових коштів та/або вартості наданих соціальних послуг, нецільового використання коштів, невикористаних коштів ФСС, забезпечення своєчасного та повного повернення таких коштів до бюджету ФСС.

Щоб уникнути порушення антикорупційного законодавства, заборонено залучати до участі в перевірках страхувальників посадових осіб ФСС, якщо обставини свідчать про наявність реального, потенційного конфлікту інтересів.

Посадові особи ФСС мають право проводити:

  • камеральні перевірки;
  • документальні перевірки:
  • планові або позапланові;
  • виїзні або не виїзні.

ФСС має право зупиняти виплати:

  • якщо страхувальник відмовляє або перешкоджає у проведенні перевірки;
  • якщо ФСС виявив, що роботодавець подав до ФСС недостовірні відомості або порушив порядок використання страхових коштів ФСС.

Камеральна — перевірка використаних страхувальниками страхових коштів ФСС. ЇЇ проводять у приміщенні робочого органу виконавчої дирекції ФСС або його відділення. Перевіряють на підставі:

  • даних з інформаційно-аналітичних систем ФСС;
  • заяви-розрахунку та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, подані страхувальником в паперовому або в електронному вигляді;
  • даних з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — реєстр застрахованих осіб), отриманих в порядку інформаційного обміну між ПФУ та ФСС.

Предмет камеральної перевірки страхувальника:

  • своєчасність подання звітів, повідомлень про виплату коштів застрахованим особам, внесення виправлень в раніше подані звіти, заяви-розрахунки;
  • несвоєчасність повернення або повернення не в повному обсязі страхових коштів ФСС;
  • наявність заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС.

Перевірку проводять виключно на підставі даних, що зберігаються у відповідних інформаційно-аналітичних системах ФСС. Перевірку проводять посадові особи ФСС без будь-якого спеціального рішення керівника робочого органу виконавчої дирекції ФСС (керівника відділення робочого органу виконавчої дирекції ФСС) або направлення на її проведення.

7 документів комісії із соцстраху, що допоможуть пережити перевірку

Під час камеральної перевірки виявили порушення? Роботодавцю варто чекати документальну позапланову перевірку або його включать в план перевірок на наступний період.

ФСС планує перевірки щоквартально до 20 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому. План перевірок на квартал затверджують наказом робочого органу виконавчої дирекції ФСС.

Якщо в страхувальника є відокремлені підрозділи, документальну планову перевірку щодо такого страхувальника можуть здійснювати одночасно в усіх відокремлених підрозділах протягом строку здійснення одного планового заходу.

Порядок визначає:

  • виключний перелік підстав, за яких роботодавця включають в план перевірок або проводять позапланову перевірку;
  • періодичність проведення планової документальної перевірки;
  • строки проведення перевірки;
  • перелік питань, які перевіряють під час документальної перевірки.

Результати документальної перевірки оформлюються у формі акта. Акт перевірки є службовим двостороннім документом, що підтверджує факт проведення перевірки, відображає її результати та є носієм доказової інформації про виявлені порушення у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Акт перевірки складають у двох примірниках та підписують:

  • посадові особи ФСС, які проводили документальну перевірку;
  • керівник або уповноважена особа страхувальника;
  • головний бухгалтер (бухгалтер);
  • голова комісії (уповноважений) із соціального страхування страхувальника.

Якщо страхувальник порушив порядок використання страхових коштів, він повинен відшкодувати ФСС в повному обсязі неправомірно витрачену суму страхових коштів. Також йому загрожують штрафні санкції.

Порядок набув чинності з 10.10.2020. Одночасно втратила чинність Інструкція про порядок проведення перевірок страхувальників по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, прийняття рішень за їх результатами та процедуру оскарження, затверджена постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.2010 № 29.

Ольга Догадіна,

провідний експерт Експертус: Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27181

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10127

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26978

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30875

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді