Електронні підписи українців — дійсні

Мінцифри роз’яснило, що вже протягом двох років в Україні отримують лише сучасні електронні підписи європейського типу.

Електронні підписи українців — дійсні

Правила роботи з наказами: як конт­ролювати, вносити зміни або скасовувати

З моменту набуття чинності Законом України «Про електронні довірчі послуги», українці отримують виключно сучасні електронні підписи європейського типу — кваліфіковані та удосконалені.

Це забезпечило безперешкодний перехід на нові кваліфіковані електронні підписи (КЕП).

Як підписати документ за допомогою КЕП від ПриватБанку

«За пів року близько 4,5 млн разів користувачі перевірили та наклали електронний підпис на сервісах Мінцифри. Для нас важливо, щоб електронні довірчі послуги були доступними, безпечними та сучасними для всіх українців», — наголосила заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська.

Які можливості забезпечує користування КЕП?

Удосконалений електронний підпис призначений для масового використання. Він найбільш доступний і за останні два роки прийшов на заміну застарілого ЕЦП. 92% громадян користуються саме таким підписом. Ключова його особливість — можливість зберігання на файловому носієві, приміром, звичайній флешці.

КЕП призначений для використання в ситуаціях, які потребують підвищеного захисту. Наприклад, державними службовцями чи нотаріусами. Головна його відмінність від удосконаленого електронного підпису — зберігання на захищеному носії — токені чи у хмарі.

Протягом двох років відбувався перехід на нові електронні підписи. За цей період закінчилася дія усіх ЕЦП, адже термін їх використання саме два роки. Таким чином, усі електронні підписи, які видані протягом дії закону, дійсні.

За матеріалами Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронні документи та електронний підпис

Електронні документи поступово витісняють паперові та все частіше використовуються у діяльності працівників кадрової служби. Однак, на сьогодні виникає низка питань щодо їх оформлення: як зробити електронний підпис, як накласти електронний підпис на документ, яку юридичну силу має документ, підписаний електронним цифровим підписом. Ця стаття допоможе не припуститися помилок і запровадити електронний документообіг за вимогами чинного законодавства.
4657

Електронний документообіг: від створення до зберігання документів підприємства

Електронний документообіг в Україні вже довів свої переваги. Наразі все більше підприємств переходять на цю форму документування. Тож розглядаємо особливості формування та зберігання електронних документів з урахуванням змін у законодавстві.
26568

Як технічно організувати дистанційну роботу

Більшість підприємств працюють в особливому режимі. Щоб запобігти поширенню інфекційного захворювання, багатьох працівників перевели на віддалену роботу. Які сервіси допоможуть налагодити роботу з дому, — з’ясуєте у статті.
3697

5 головних помилок при формуванні справ у листуванні

Колеги, які ігнорують різноманітність носіїв листів і не враховують їх особливостей, мають проблеми з формуванням справ. Дізнайтеся 5 типових помилок, які допускають секретарі, та їх наслідки. А головне — довідайтесь, як їх виправити.
5586

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді