На сайті ДПС з’явились е-формати нового повідомлення про прийняття на роботу

Форму повідомлення уточнили для резидентів Дія Сіті

documents_09_08_2.png

Оптимізація трудових відносин з 19 липня: навігатор змінами

5 серпня 2022 року ДПС внесла до Реєстру форм електронних документів оновлений формат Повідомлення про прийняття на роботу / укладення гіг-контракту, затвердженого постановою КМУ від 17.06.2015 № 413 (далі — Повідомлення). Форму Повідомлення оновили:

  • для юридичних осіб — ідентифікатор форми J3001003, позиція 81 у переліку;
  • для ФОП-роботодавців — ідентифікатор форми F3001003, позиція 138 у переліку.

Нагадаємо, що КМУ постановою від 26.07.2022 № 835 вніс зміни до Повідомлення. 28 липня 2022 року газета «Урядовий курʼєр» опублікувала постанову Уряду. Відтак, з цієї дати діє нова форма Повідомлення. Резиденти Дія Сіті не повідомлятимуть ДПС інформацію про номер наказу або розпорядження про укладений гіг-контракт. Всі інші роботодавці заповнюють Повідомлення як і раніше. 5 серпня з’явились оновлені формати Повідомлення на сайті ДПС. Але у таких системах, як Медок, поки рано шукати оновлену форму. Розробникам знадобиться ще деякий час, щоб адаптувати системи до змін.

Воєнний стан не змінює і не скасовує обов’язок роботодавця повідомляти ДПС про прийнятого працівника (ч. 4 ст. 24 КЗпП). Резидент Дія Сіті продовжує, як і раніше, повідомляти про укладений гіг-контракт (ч. 1 ст. 23 Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15.07.2021 № 1667-ІХ). Допоки не оновлять вашу систему електронної звітності, подавайте «стару форму» Повідомлення до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та (або) до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті. Тим більше, що й ДПС їх приймає без зауважень.

Олена Петровська,
експерт із кадрових питань,
з
а матеріалами ДПС

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про призначення уповноваженої особи

Існує декілька способів призначити уповноважену особу із закупівель. Якщо на вашому підприємстві вирішили доручити додаткові обов’язки уповноваженої особи із закупівель штатному працівнику або призначити Уповноваженого за суміщенням, стануть у пригоді зразки відповідних наказів за ДСТУ 4163:2020. Скачайте їх зі статті
38060

Строковий трудовий договiр: зразок і порядок укладання

Що таке строковий трудовий договір, ніби й зрозуміло з самої назви, але є нюанси. В яких випадках правомірно укладати строковий договір? Як оформити прийняття й що при цьому слід перевірити? Роз’яснюємо деталі, зокрема, про строкові трудові договори в умовах воєнного стану та додаємо зразок строкового трудового договору 2024.
116095

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді