Аграрії просять пролонгувати відстрочку від мобілізації ще на два місяці

Із відповідним проханням до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля звернулася асоціація «Український клуб аграрного бізнесу»

agrariy_14_10.jpg

Бронювання працівників: алгоритм з урахуванням останніх змін

За словами державного секретаря Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктора Канцурака, продовжити відстрочку від мобілізації працівників агросектору необхідно, щоб забезпечити продовольчу безпеку держави.

«Бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу є край важливим для завершення сільськогосподарських польових робіт. В листопаді уже завершиться відстрочка від призову відповідно до наказів, які були видані в травні 2022 року та березні—квітні 2022 року. Мінагрополітики підтримує агросектор і до прийняття необхідного законопроекту вважає необхідним пролонгувати уже видані бронювання», — зазначив Канцурак.

З огляду на це важливо прийняти урядовий законопроєкт про внесення змін до Закону України № 7687 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації на воєнний час, а на період його затвердження та врегулювання оновленої процедури бронювання —  повторно продовжити на два місяці строк дії відстрочки від мобілізації.

Мінагрополітики нагадує, що з 14 жовтня бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу здійснюють лише через кабінет запитів на бронювання.

За матеріалами Мінагрополітики

 

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25743

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45962

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33668

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді