Соціальні гарантії мобілізованих працівників, які стояли на обліку в центрі зайнятості як безробітні

За мобілізованими громадянами, які були працевлаштовані, зберігається місце роботи. А яких гарантій очікувати громадянам, що офіційно мали статус безробітних до мобілізації?

army.jpg

Мобілізацію військовозобов’язаних організовує і проводить Міністерство оборони України (Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015 р. № 15, Закони України «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»). Військова служба за призовом під час мобілізації, на особливий період, є одним із видів військової служби (ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу»).

Як оформити часткове повернення до роботи тероборонівця

Особи, які проходять військову службу, належать до зайнятого населення (ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення», далі — Закон про зайнятість населення). У випадку зайнятості особи його реєстрація як безробітного у службі зайнятості припиняється (ст. 45 Закону про зайнятість населення). Якщо зареєстрованого безробітного призвали на військову службу під час мобілізації, він не може виконувати свої обов’язки, що визначені частиною другою статті 44 Закону про зайнятість населення, — активно шукати роботу, відвідувати центр зайнятості тощо.

Після отримання від зареєстрованого безробітного документів, виданих відповідно до частини 3 статті 22 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» військовими комісаріатами, —  мобілізаційних розпоряджень, повісток або розпоряджень військових комісарів — фахівець центру зайнятості приймає рішення про припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості та виплати йому допомоги у зв’язку з безробіттям відповідно до чинного законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період, виплачують грошове забезпечення (Постанова КМУ «Питання грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» від 09. 04. 2014 № 111). Військовослужбовці також є платниками єдиного внеску, а отже вони застраховані в системі загальнообов’язкового державного соцстрахування, зокрема на випадок безробіття (ст. 4 Закону «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

За потреби громадянин може знову стати на облік у центрі зайнятості й отримати статус безробітного після закінчення військової служби. У такому разі рішення про те, чи призначати йому допомогу у зв’язку з безробіттям та в якому розмірі, прийматимуть відповідно до чинного законодавства з огляду на період служби та розмір грошового забезпечення. 

💙💛Встигніть долучитися:

За матеріалами Урядового кур’єра

 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці»

Роботодавець зобов’язаний подавати до центру зайнятості інформацію щодо масового вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва й праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення
32232

Звітуємо про квоту

Пам’ятайте, що працевлаштування працівників квотних категорій може мати фінансовий зиск для підприємства. А от необґрунтована відмова у прийнятті, якщо квота не виконана, — гарантований візит інспектора Держпраці
64487

Відповідальність у 2019 році за невиконання квоти для працевлаштування

Якщо середньооблікова чисельність штатних працівників становить 20 осіб, на підприємстві має бути один працівник передпенсійного віку. Інакше — штраф. За яких умов та скільки заплатять роботодавці за невиконання квоти?
7341

Звіт № 3-ПН із 2018 року подаємо через інтернет

Сервіс «Електронний кабінет роботодавця» на сайті служби зайнятості дає змогу публікувати вакансії і переглядати резюме пошукачів роботи, звітувати про потребу в кадрах. Більше про можливості для роботодавців — у статті.
7748

Стаж, набутий за кордоном: чи зараховують для лікарняних, пенсії та допомоги з безробіття

Нерідко трапляється, що на підприємстві працюють працівники, які до цього тривалий час працювали за кордоном. Чи враховувати цей період до стажу для оплати тимчасової непрацездатності, призначення допомоги з безробіття, пенсії? Які документи підтверджують страховий стаж, набутий за кордоном? Окрім відповідей на ці запитання, у статті також знайдете перелік країн, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори.
8488

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді