Виплата лікарняних особам, працевлаштованим у кількох роботодавців: роз'яснення ФССУ

Як подати заяву-розрахунок за лікарняним без помилок

Sick_at_home_woman.jpg

Якщо застраховані особи працевлаштовані в кількох роботодавців, то вони мають право отримувати допомогу за лікарняними від Фонду соціального страхування України (ФССУ) за кожним місцем роботи.

Оформлення заяви-розрахунку за лікарняним для працівників-сумісників має певні особливості. Заяву автоматично відхилять, якщо роботодавець внесе до заяви номер е-лікарняного сумісника з урахуванням номеру його копії –– крапка та цифра після неї.

Оскільки номер копії не є складником унікального номеру е-лікарняного, під час формування заяви-розрахунку для працівників за сумісництвом вказуйте номер їхнього лікарняного до знаку крапки.

У роботодавців за сумісництвом відображається не безпосередньо е-лікарняний сумісників безпосередньо, а його цифрова копія. Від оригінального документа вона відрізняється порядковим номером копії, що додається до унікального номеру е-лікарняного після знаку крапки: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1. Цифра після крапки зростатиме за порядком (.2 і далі), якщо працівник має кілька роботодавців за сумісництвом. Ця цифра є технічною інформацією і вказує на те, що це копія електронного лікарняного і застрахована особа працює в роботодавця за сумісництвом. 

Стежити за станом фінансування декретних допомог можна в телеграм-каналі ФССУ. Для цього важливо знати дату, коли ФССУ прийняв заяву-розрахунку, подану роботодавцем за відповідним лікарняним.

За матеріалами ФССУ

Intensyv_kadrovogo_obliku.png

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Алгоритм роботи з е-лікарняними на порталі ПФУ

Електронний лікарняний — це формат лікарняного листа, який оформлюється виключно в електронному вигляді та передається безпосередньо до Пенсійного фонду України. Як роздрукувати електронний лікарняний? Як перевірити електронний лікарняний? Усе стосовно е-лікарняних — у статті.
12201

Як оплатити лікарняний: алгоритм дій

Лікарняний для працівника — це пряма реалізація права на відпочинок і відновлення здоров’я. Лікарняний підтверджує непрацездатність працівника та є підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Дізнайтеся як здійснюється оплата лікарняних за умовами роботи, відмова в оплаті лікарняних, відповідальність за неправильно сплачені лікарняні
7298

Електронні лікарняні

На сьогодні в Україні порядок оформлення лікарняного передбачає заповнення електронної форми у Реєстрі медичних висновків. Що таке е-лікарняний, як оплачується лікарняний? Які терміни виплати лікарняних встановлює закон? Яким чином оформити листок непрацездатності по догляду за дитиною? Що робити якщо зіпсований листок непрацездатності? Коли соцстрах виплачує лікарняні та який передбачено термін виплати лікарняних за рахунок соцстраху? Відповіді та зразок заповнення листка непрацездатності ви знайдете у статті
483102

Лікарняний сумісника: оплата та нарахування

Протягом року зазнали змін умови нарахування та оплати лікарняних сумісникам. Рекомендації експертів допоможуть уникнути помилок при оплаті тимчасової непрацездатності сумісників.
48471

Лікарняний по догляду за дитиною: умови надання й оплата

Хто може піти на лікарняний по догляду за дитиною? Як оплачується лікарняний по догляду за дитиною? Чи можливий лікарняний по догляду за дитиною в період відпустки? Чи надається лікарняний по догляду за дитиною батьку? Подробиці та нюанси як отримати лікарняний на дитину — у статті
80161

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді