Сертифікат про володіння мовою: кому потрібен та як отримати?

Документ зберігається в електронному вигляді

Сертифікат про володіння мовою: кому потрібен та як отримати?Національна комісія зі стандартів державної мови надала роз'яснення щодо сертифікатів про рівень володіння державною мовою.

Сфери, де потрібно використовувати державну мову

Так, державні сертифікати засвідчують рівень володіння мовою для тих осіб, які зобов’язані застосовувати українську під час виконання службових обов’язків (або для іноземців, які мають намір набути громадянство України).

Сертифікати — це електронні офіційні документи, які видає Нацкомісія. Вони зберігаються у Реєстрі державних сертифікатів, отримати доступ до якого можна через офіційний портал Нацкомісії зі стандартів державної мови.

Опція пошуку працює за прізвищем, ім'ям та по батькові. Коли ви потрапите на потрібну сторінку з даними, слід натисниснути на кнопку «Серійний номер», і сертифікат, доступний для скачування, згенерується автоматично. На порталі можна роздрукувати і зберегти документ. Також можна поділитися URL-адресою сторінки з сертифікатом.

За матеріалами Національної комісії зі стандартів державної мови

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Звертання у діловому етикеті: як потоваришувати з кличним відмінком

Ділове спілкування та його особливості є надзвичайно важливим компонентом роботи з людьми. Мало бути комунікабельним, вмійте лаконічно і грамотно формувати свої думки та прохання. Уміння якісно вибудувати своє усне ділове спілкування — запорука гарної репутації. Дізнайтеся більше, що таке ділове спілкування та удоскональте використання кличного відмінку, щоб почуватися впевнено при звертанні до будь-якого опонента.
148685

10 універсальних запитань, щоб почати розмову

Перетворіть незручне мовчання на захопливу дискусію — заздалегідь знайдіть тему для бесіди. Якщо ви підготувалися до знайомства і маєте напохваті приводи для розмови, то легко зближатиметеся з партнерами підприємства. Починайте з вдалої бесіди, а підприємство здобуватиме корисного партнера
3005

Як писати електронні листи

Лише одне недоречне слово в електронному листі може зіпсувати стосунки з колегою і вашу репутацію. Розповімо, які мовні кліше в діловому листуванні доречні, а що заборонено. Жодних нормативних актів щодо цього немає. У статті ми зібрали готові формулювання і приклади, як написати ділового листа й отримати таку відповідь, якої ви потребуєте
58193

Складні дзвінки: як побудувати і завершити розмову

Секретарям часто доводиться давати довідки або вислуховувати претензії по телефону. Розмовляти з допитливими і агресивними людьми важко. Пропонуємо три сценарії, які допоможуть справлятися з неприємними телефонними бесідами.
2170

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді