Уряд унормував строки відрядження у район воєнних дій

Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Строк відрядження обмежили не кількістю днів, а строком участі у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ

image77

Як направляти працівників у відрядження під час воєнного стану

КМУ постановою від 30 червня 2023 р. № 658 вніс зміну до пункту 6 постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98 (далі — Постанова № 98).

Зміна передбачає, що строк відрядження працівників, військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, яких в особливий період направляють в межах України в райони воєнних (бойових) дій для участі у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, не повинен перевищувати період, у який здійснюють такі заходи.

Нагадаємо, що пункт 6 Постанови № 98 встановлює, що максимальний строк одного відрядження для працівників бюджетних установ не може перевищувати:

  • в межах України — 30 к. д.;
  • за кордон — 60 к. д.

Цей же пункт Постанови № 98 надає й вичерпний перелік підстав, коли строк відрядження може бути більшим.

Олена Петровська

за матеріалами Урядового порталу

Ми зв'яжемось з переможцями найближчим часом.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Бланк посвідчення про відрядження: хто може не заповнювати

Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.1998 № 59, передбачає, що працівників направляють у відрядження на підставі наказу керівника установи або його заступника. У наказі про відрядження зазначають пункт призначення, найменування підприємства, в яке відряджено працівника, строк та мета відрядження.
124987

Положення про службові відрядження працівників

Для забезпечення трудової дисципліни працівниками, що направляються у відрядження, а також урегулювання організаційних та фінансових питань, пов’язаних із відрядженнями, радимо розробити Положення про відрядження (далі — Положення).
51731

Відрядження працівника під час воєнного стану

Відрядження під час воєнного стану набуло нових особливостей: правила оформлення відрядження працівнику-дистанційнику, працівнику, який перебуває у простої або за кордоном. Як направляти працівників у відрядження під час воєнного стану — читайте у статті
21480

Наказ на відрядження

Минулого року Податковий кодекс зазнав змін, які стосуються направлення у відрядження. Дізнатися чи вплинули вони на роботу кадровика та скачати актуальний зразок наказу про відрядження ви зможете у матеріалі.
155853

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді