Сканування трудових книжок: уточнення та виправлення

Якщо помилок немає, дані передаються одноразово

Сканування трудових книжок: уточнення та виправленняУ Пенсійному фонді України нагадали про сканування трудових книжок працівників та передачу даних до ПФУ. Така процедура відбувається одноразово, на порталі Фонду прописані вимоги до сканкопій, порядок подання відомостей та алгоритм роботи.

Як зробити скани трудових книжок і передати до ПФУ

Водночас може виникнути потреба уточнити або виправити вже передану інформацію. Це відбувається, коли:

  • електронний запис в кабінеті страхувальника або застрахованої особи на вебпорталі Пенсійного фонду України створено неправильно чи неточно;
  • у записі про роботу за періоди страхового стажу після 1 липня 2000 року виявлено неточності або помилки.

В таких ситуаціях не потрібно повністю повторювати процедуру передачі даних: достатньо надати лише титульну сторінку та сторінки трудової книжки зі змінами.

За матеріалами Пенсійного фонду Вінниччини

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16354

Як зробити запис в трудовій книжці про звільнення за власним бажанням

Запис про звільнення за власним бажанням в трудовій книжці повинен відображати точне формулювання законодавчої норми про звільнення з цієї причини. Які варіанти запису про звільнення за власним бажанням можуть бути та зразки таких записів, — у статті.
122083

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
57013

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
34144

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41876

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді