Бронювання через «Дію»: що це і коли з'явиться?

За технічну сторону відповідає Мінцифри

Бронювання через «Дію»: що це і коли з'явиться?Міністерство економіки планує запустити роботу сервісу «єБронювання» до кінця поточого року. Таке повідомлення прес-служби відомства оприлюднило видання Forbes.

Бронювання працівників під час війни

Сервіс з електронного бронювання планують запустити на основі додатка «Дія». При цьому технічними питаннями опікується Міністерство цифрової трансформації. 

Наразі вже розроблено попередній проєкт постанови Кабміну для регулювання роботи «єБронювання». Проте необхідно провести погодження з органами центральної влади, Пенсійним фондом, Державною податковою службою та, власне, представниками бізнесу.

Очікується, що сервіс забезпечить обмін інформацією між реєстрами державної влади. Завдяки цьому можна буде визначити дані щодо кожного працівника (наприклад, дефіцитна військова спеціальність).

Замість паперового витяга про бронювання від Мінекономіки громадяни будуть отримувати електронний витяг із реєстру заброньованих військовозобов’язаних. Зчитати інформацію можна буде через QR-код.

Водночас у Мінекономіки наголосили, що електронний формат не змінить чинних правил бронювання.

За матеріалами Forbes

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104430

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82606

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді