Посадову особу призначили поза конкурсом: переводити чи ні? Відповідає експерт

Пояснення надала керівник експертної групи «Експертус Кадри» Ольга Догадіна

image40

Чи переводити на рівнозначну посаду посадову особу ОМС, прийняту під час війни без конкурсу

У період дії воєнного стану сільський, селищний, міський голова, голова районної, районної у місті, обласної ради призначає на посади в органах місцевого самоврядування (ОМС) без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачає законодавство. Особа подає заяву, заповнює особову картку встановленого зразка та документи, що підтверджують громадянство України, наявність освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо посади.

Посадових осіб місцевого самоврядування, призначених без конкурсу, не можна перевести на інші посади в ОМС. 

Водночас закон не уточнює, на які посади не можна перевести таку посадову особу місцевого самоврядування. Тож, якщо призначили посадову особу в період дії воєнного стану без конкурсу, не можете в подальшому перевести її на будь-яку посаду, зокрема, рівнозначну чи вищу.

arrow-g10206e1f0_640.png Детальніше про вимоги законодавства щодо посадових осіб ОМС під час воєнного стану

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
2104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді