Бронювання ФОПів і гіг-спеціалістів: Генштаб проти

До обговорення залучили Мін'юст

Бронювання ФОПів і гіг-спеціалістів: Генштаб протиВидання DOU з посиланням на Міністерство економіки повідомило, що Міноборони не підтримує розширення категорій для бронювання військовозобов’язаних. Насамперед йдеться про гіг-спеціалістів і ФОПів, можливість бронювання яких раніше розглядали у Мінекономіки.

Чи може резидент Дія Сіті забронювати гіг-спеціалістів

Наразі використовувати такий інструмент як бронювання можуть підприємства, установи чи організації (згідно з Законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»), проте ані фізособи-підприємці, ані гіг-спеціалісти до цих категорій не належать. 

Як повідомляє ресурс, посилаючись на заступника голови Мінекономіки, таке розширення можливостей для бронювання не схвалюють ані Міноборони, ані Генштаб ЗСУ.

Втім, проєкт не скасовано повністю — наразі до дискусії залучили Міністерство юстиції.

За матеріалами видання DOU

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104430

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82606

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24488

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10204

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді