Уряд реорганізує Держпраці

Інспекторів побільшає, апарат зменшать

Уряд реорганізує Держпраці

12 січня 2022 року Кабмін ухвалив рішення реформувати регіональну структуру Держпраці та утворити міжрегіональні управління, юрисдикція яких буде поширюватись на територію кількох областей. Зокрема, ліквідують обласні територіальні і утворять нові міжрегіональні управління:

  • Західне міжрегіональне управління Держпраці (Волинська, Рівненська, Львівська, Закарпатська області);
  • Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці (Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька області);
  • Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці (Житомирська, Хмельницька, Вінницька області);
  • Центральне міжрегіональне управління Держпраці (Чернігівська, Київська, Черкаська області, м. Київ);
  • Північно-Східне міжрегіональне управління Держпраці (Сумська, Полтавська, Харківська області);
  • Південно-Східне міжрегіональне управління Держпраці (Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька області);
  • Південне міжрегіональне управління Держпраці (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).

Як проходять перевірки з праці

Реорганізація дасть змошу оптимізувати кількість адміністративного персоналу та збільшить ефективність роботи інспекції в цілому.

"Сьогоднішнє рішення Уряду дасть змогу підвищити ефективність роботи служби та її прозорість. Зокрема, більше ресурсів будуть зосереджені на безпосередніх функціях Держпраці з концентруванням інспекторського складу залежноі від оперативних завдань. Наприклад, якщо в одному регіоні бракує інспекторів, ми зможемо оперативно спрямовувати сюди фахівців з іншого регіону. Таким чином, можливо збільшити як інспекторський склад, так і фонд оплати праці. Досвід у нас уже є: в одному теруправлінні об’єднані Київ і Київська область, а також Луганська і Донецька області", — зазначив заступник міністра економіки України Ігор Дядюра.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Мінекономіки

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516433

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27356

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51656

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35384

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді