Мінагрополітики повідомило як забронювати військовозобов’язаних для посівних робіт

Бронюйте працівників за новими нормами

Мінагрополітики повідомило як забронювати військовозобов’язаних для посівних робіт

Мінагрополітики повідомляє, що в умовах воєнного стану військовозобов’язаних бронюють у порядку, який визначає Постанова КМУ від 03.03.2022 № 194 (далі — Постанова № 194).

Як бронювати працівників під час війни

Уряд затвердив зміни у порядку бронювання водіїв постановою КМУ від 07.03.2022 № 218. Тож фахівці міністерства просять керівників підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва повторно подати документи на бронювання військовозобов’язаних працівників.

Щоб своєчасно провести весняно-літні польові роботи, забезпечити виробництво сільськогосподарської продукції та продовольства для потреб ЗСУ, інших військових формувань та населення, необхідно надіслати на e-mail: [email protected] пакет документів:

  • лист-пропозицію щодо бронювання військовозобов’язаних з відповідним обґрунтуванням за зразком;
  • перелік працівників, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час за визначеною формою у форматі Excel.
Форми є за посиланням https://cutt.ly/MAAZq0Z.Для того, щоб працівники міністерства оперативно опрацьовували заявки підприємств, називайте файли у форматі:
  • поточний рік;
  • місяць;
  • число, коли подаєте пропозицію;
  • скорочене найменування підприємства;
  • кількість працівників, яких подаєте для бронювання.

Наприклад: 2022.03.09.Украгрозерно.13.pdf; 2022.03.09.Украгрозерно.13.xlsx.

Наказ про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізаціїКерівники підприємств, установ та організацій галузей агропромислового виробництва, які вже надали пропозиції та отримали витяг з наказу Мінекономіки, повинні інформувати у триденний термін про звільнення військовозобов’язаного (виключення зі списків, переведення на іншу посаду) або ліквідацію суб’єкта господарювання.

Олена Петровська

експерт Експертус Кадри за матеріалами Мінагрополітики

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
58

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25800

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46184

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33732

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22657

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді