Мінімальна заробітна плата: про які зміни пам'ятати роботодавцям

За порушення правил оплати праці загрожує штраф

Мінімальна заробітна плата: про які зміни пам'ятати роботодавцям Державна служба України з питань праці нагадала про заплановане з 1 квітня зростання мінімальної заробітної плати.

Мінімальні державні гарантії в оплаті праці

Так, у бюджет-2024 закладено зростання з початку квітня мінімальної зарплати до 8000 грн на місяць (або 48 грн за годину роботи).

Водночас розмір прожиткового мінімуму змінюватися не буде.

Зауважте: якщо розмір заробітної плати працівника є нижчим за встановлений розмір мінімалки, роботодавцеві потрібно буде провести доплату до рівня мінімалки.

Якщо ж йдеться про трудовий договір на умовах неповного робочого часу, то виплата заробітної плати має відбуватися пропорційно до виконаної норми роботи — так само з урахуванням мінімальної зарплати.

У Держпраці застерегли, що порушення цих правил може призвести до штрафів. Розмір стягнення  становить дві мінімальні зарплати (на момент виявлення порушення), і штраф сплачують за кожного працівника, щодо якого таке порушення виявлять інспектори.

За матеріалами Південного міжрегіонального Управління Державної служби з питань праці 

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47127

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
22190

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
98242

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
247095

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді