Звільнення за угодою сторін: скасовуємо рішення

Автор
аналітик Експертус Кадри, юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку
Дізнайтесь, як діяти, якщо і працівник, і роботодавець хочуть продовжити трудові відносини

Звільнення за угодою сторін: скасовуємо рішенняПрацівник не може відкликати заяву про звільнення без згоди роботодавця.

Чи можна скасувати звільнення за угодою сторін

Алгоритм дій:

  1. Отримайте від працівника заяву з проханням скасувати наказ про звільнення. На заяві має бути згода роботодавця — резолюція.
  2. Підготуйте проєкт наказу про скасування наказу про звільнення.
  3. Подайте на підпис роботодавцю.
  4. Зареєструйте в Журналі реєстрації наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання підписаний наказ.
    Звільнення за угодою сторін: скасовуємо рішення Наказ про скасування наказу про звільнення: терміни зберігання
  5. Ознайомте працівника з наказом під підпис (п. 11 гл. 10 розд. ІІ Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Мін’юсту від 18.06.2015 № 1000/5).
  6. Визнайте недійсним запис про звільнення у трудовій книжці, якщо вже внесли його. Керуйтеся пунктом 2.10 Інструкції про порядок ведення трудових книжок, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.
  7. Визнайте недійсним запис в особовій картці П-2, якщо внесли його.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразки заяв про звільнення з роботи

Трудове законодавство надає право працівникам розривати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника за два тижні. Але на час дії воєнного стану є поважна причина для звільнення без попередження. Детальніше читайте у статті.
600471

Звільнення під час воєнного стану: підстави і порядок

Звільнення під час воєнного стану в Україні регламентується Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі — Закон № 2136), адже він має тимчасовий пріоритет над КЗпП. Закон № 2136 вніс зміни й у порядок припинення трудових відносин. Які нюанси необхідно врахувати під час звільнення працівника під час воєнного стану, розберемо у статті
150302

Заява про звільнення за згодою сторін

Розірвання трудових відносин за пунктом 1 статті 36 КЗпП застосовують у випадку взаємної згоди сторін трудового договору. Ініціювати припинення трудового договору за цією підставою може як працівник, так і роботодавець. Чому доцільно, щоб заява на звільнення за угодою сторін була письмовою, а не лишилась на рівні усних домовленостей? Дізнайтеся нюанси та приклади з судової практики й скачайте зразок заяви на звільнення за згодою сторін 2024.
98462

Алгоритм дій під час звільнення за угодою сторін

Звільнення за згодою сторін — одна із найпоширеніших підстав для припинення трудового договору. Які нюанси слід врахувати під час розірвання трудового договору за згодою сторін? Як регулює питання щодо звільнення за згодою сторін стаття КЗпП? Чи передбачає звільнення за згодою сторін виплати працівнику? Дізнайтеся порядок звільнення за згодою сторін 2024 року та врахуйте застороги експертів.
640457

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді