Зразки заяв про звільнення з роботи

UA RU
Автор
порталу «Кадровик-01»
Трудове законодавство надає право працівникам розривати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника за два тижні. Але на час дії воєнного стану є поважна причина для звільнення без попередження. Детальніше читайте у статті.

КЗпП не конкретизує, яким саме способом потрібно повідомляти роботодавця про звільнення. Але, зазвичай, таким попередженням слугує заява на звільнення, підготовлена у письмовій формі.

Щоб у вас не виникало сумнівів у правильності написаної заяви на звільнення, скористайтеся запропонованими зразками.

Заява про звільнення за власним бажанням

Про своє бажання звільнитися працівник попереджає роботодавця за два тижні відповідною заявою.

Проте якщо заява на звільнення за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (наявні поважні причини для звільнення) або йдеться про звільнення відповідно до ч. 3 ст. 38 КЗпП, у заяві має бути визначена конкретна дата звільнення, як це передбачає КЗпП.

Також роботодавець звільняє працівника у строк, вказаний у заяві, якщо підприємство розташоване в районі, де ведуться бойові дії, й існує загроза життю і здоров’ю працівника (ст. 4 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі — Закон № 2136).

 

Зразок заяви про звільнення за власним бажанням (форма заяви)

Зразок заяви про звільнення за власним бажанням (форма заяви) 

СКАЧАТИ

Заява про звільнення за угодою сторін

Розірвання трудових відносин за пунктом 1 статті 36 КЗпП застосовується у випадку взаємної згоди сторін трудового договору. Ініціатором припинення трудового договору за цією підставою може бути працівник, так і роботодавець.

Заява на звільнення за угодою сторін може починатися словами «прошу» або «згоден», залежно від того, хто ініціює звільнення.

Зразок заяви про звільнення за згодою сторін

Зразок заяви про звільнення за згодою сторін

СКАЧАТИ

 

Звільнення працівника у зв’язку з переведенням до іншої організації

Частиною першою статі 32 КЗпП передбачено можливість звільнення працівника у зв’язку з переведенням до іншої організації, але тільки за умови згоди працівника на таке переведення.

Свою згоду на переведення працівник викладає у відповідній заяві.

Зразок заяви про звільнення працівника у зв’язку з переведенням

Зразок заяви про звільнення працівника у зв’язку з переведенням

СКАЧАТИ



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді