Комунікація з ТЦК: бізнес висунув пропозиції з покращення

Звернути увагу на проблему попросили очільників Міноборони та Мінцифри

Комунікація з ТЦК: бізнес висунув пропозиції з покращенняЄвропейська Бізнес Асоціація (ЄБА) звернулася до очільників Міноборони та Мінцифри з проханням приділити увагу проблемам комунікації з ТЦК та СП.

Як скласти повідомлення про зміну облікових даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста

Так, наразі представники бізнесу скаржаться на такі недоліки: 

  • складність процесу;
  • відсутність чітких процедур;
  • необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП;
  • обмежену кількість прийомних годин;
  • черги;
  • відсутність чіткого переліку та адрес ТЦК та СП;
  • відсутність зворотного зв’язку щодо деяких запитів.

Також у ЄБА розкритикували відсутність комунікації щодо правил проведення «рейдів». Зокрема, представники бізнесу стверджують, що це негативно впливає на якість ведення військового обліку та створює додаткове адміністративне навантаження. Відповідно, ускладнюються процеси розширення бізнесу.

Для покращення ситуації ЄБА пропонує:

  • запровадити електронну комунікацію бізнесу з ТЦК та СП щодо ведення військового обліку (надання інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних, звіряння списків тощо);
  • опублікувати офіційні електронні адреси ТЦК та СП для комунікації а забезпечити можливість надавати відомості через них;
  • встановити чіткі строки для обробки запитів та надання відповідей;
  • зобов'язати ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звіряння.

За інформацією Європейської Бізнес Асоціації

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про стан військового обліку

Складіть наказ про стан військового обліку на підприємстві 2023 рік і завдання з військового обліку на 2024 рік за зразком від наших експертів.
45224

План роботи з військового обліку на 2024 рік

Складіть план роботи з військового обліку 2024 за зразком. Так зможете відслідковувати обов’язкові заходи з військового обліку, а також упорядкуєте свою роботу.
16520

Відомість до ТЦК про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці

Керівники підприємств мають подавати до ТЦК за місцем знаходження щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про наявність транспортних засобів і техніки, їх технічний стан, а також про громадян, які працюють на підприємствах на таких транспортних засобах і техніці.
43818

Військовий облік

Ведення військового обліку – обов'язкова умова діяльності підприємства будь-якої форми власності. Враховуючи актуальність даного питання у наш час, слід звернути детальну увагу на особливості здійснення військового обліку на підприємстві та процедурах організації і дізнатися більше про порядок військового обліку. Матеріал стане вашим путівником під час організації військового обліку на підприємстві з нуля, адже містить усі головні, як законодавчі, так і практичні положення про військовий облік для ведення обліку військовозобов'язаних.
22787

Військовий облік жінок

Військовий облік жінок в Україні — тема, яка є досить актуальною останні кілька років. Найбільш актуальні питання: граничний вік перебування на військовому обліку жінок; що містить нова редакція наказу про військовий облік жінок; перелік професій жінок на військовий облік; алгоритм взяття на військовий облік жінок. Усе про військовий облік жінок року читайте у статті, що підготували наші експерти.
30520

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді