Повідомлення про дату початку відпустки: форма, зразок і реєстрація

Автор
член Центральної експертно-перевірної комісії Державної архівної служби України
Ви можете скористатися готовим шаблоном для роботи

Повідомлення про дату початку відпустки: форма, зразок і реєстраціяЗатвердженої (унормованої) форми повідомлення не існує, тому радимо скористатися зразком, розробленим експертами Системи.

Повідомлення про дату початку відпустки: форма, зразок і реєстрація

СКАЧАТИ

Реєструвати повідомлення можна у різних облікових формах, наприклад у Журналі реєстрації внутрішніх (створених) документів як підприємства в цілому, так і кадрової служби. За відсутності такої реєстраційної форми можна завести окремий Журнал реєстрації повідомлень про дату надання відпустки.

Такі журнали не є «зайвими» або «надуманими» (більше про вимоги законодавства).

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Відпустка за сумісництвом: тривалість, види та порядок надання

Законодавство гарантує право сумісникам отримувати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за сумісництвом. Який порядок надання відпустки суміснику, чи можлива відпустка за сумісництвом на одному підприємстві, чи вносити сумісників до графіка відпусток, чи передбачає законодавство відпустку на дітей суміснику — розкажемо у статті.
57436

Відпустка одинокій матері

Одинокою матір’ю вважають жінку, яка не перебуває у шлюбі та у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує й утримує дитину.
72253

Зразок заяви про перенесення відпустки

Наприкінці кожного року підприємства затверджують графік відпусток працівникам. Іноді у працівників виникає необхідність використати відпустку поза графіком. Щоб це реалізувати, зокрема, — працівник має написати заяву про перенесення відпустки на інший період.
30211

Щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими і важкими умовами праці

Працівники, залучені до робіт, що мають шкідливий вплив на їх здоров’я, потребують тривалішого відпочинку. У зв’язку з цим, стаття 76 КЗпП гарантує надання таким працівникам щорічних додаткових відпусток.
14736

Оформлення компенсації відпустки: зразок та наказ

За бажанням працівника частину щорічної відпустки можна замінити грошовою компенсацією. Скачайте зразки заяви та наказу про виплату грошової компенсації за частину щорічної відпустки за ДСТУ 4163:2020
17871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді