Які документи мають надати внутрішньо переміщені медики для працевлаштування?

Міністерство охорони здоров'я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, та інформує про варіанти встановлення документів, яких не вистачає.

Які документи мають надати внутрішньо переміщені медики для працевлаштування?

МОЗ наказом від 04.03.2022 р. № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» врегулював питання тимчасового залучення медиків із числа ВПО у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано.

Як приймати на роботу під час воєнного стану

Порядок працевлаштування в іншому ЗОЗ для внутрішньо переміщеного медичного працівника такий, як і в разі звичайного працевлаштування. Медик має подати пакет документів, а саме:

  • документу, що засвідчує особу (паспорт або ID-картка);
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
  • документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
  • заяву про прийняття на роботу.

За наявності кандидат може подати й інші додаткові документи.

❗ Як подавати повідомлення про прийняття на роботу під час воєнного стану

Під час воєнного стану, якщо особа загубила документи, або якщо відсутня можливість їх забрати/отримати, то відповідно до ст. 14-1 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» безконтактний електронний носій (ID-картка), та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, які сформовані у сервісі «Дія», мають таку ж юридичну силу, що й звичайні, паперові оригінали. Тому у разі втрати паспорта доцільно використовувати мобільний застосунок «Дія».

Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

МОЗ нагадує, що з 15.03.2022 року міграційні служби, які знаходяться в безпечних районах, де не ведуться активні бойові дії, теж надають паспортні послуги. Підрозділи ДМС відновлюють роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема документів для:

  • оформлення ID-картки,
  • закордонного паспорта громадянина України,
  • посвідок на постійне та тимчасове проживання.

Станом на 24.05.2022 року можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі скористалися 2 375 внутрішньо переміщених медичних працівників, серед них:

  • 1 349 лікарів,
  • 718 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевти),
  • 308 технічних працівників.

Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16339

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163634

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді