Не нехтуйте записами у трудовій книжці

Через відмову працівнику вас може очікувати розмова з інспектором

trudova.jpg

Держпраці нагадала, що внесення записів про прийняття на роботу, переведення та звільнення працівника є обов'язком роботодавця. Робити це потрібно, навіть якщо документ зберігається у працівника (трудову книжку потрібно повернути особі після внесення змін).

Які записи вносити у трудову книжку

Так само необхідно реагувати на звернення колишніх працівників щодо виправлення неправильних и неточних записів у трудовій або доповнення документа тими, які не були своєчасно внесені.

Одночасно працівники можуть вимагати дотримання їхніх прав. Як приклад, у Держпраці навели звернення жінки, якій колишній роботодавець відмовив у виправленні записів. У відповідь на її скаргу з роботодавцем провів розмову інспектор відомства, проконтролювавши виконання вимог працівниці.

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Погодження обробки персональних даних для передачі сканкопії трудової книжки до Пенсійного фонду

Згода на обробку персональних даних для передання сканкопіїї трудової книжки на перший погляд є важливим кроком у процесі забезпечення відповідності законодавству та захисту особистої інформації. Однак чи потрібна згода на обробку персональних даних для сканкопіїї трудової сьогодні та яку форму вона має, — читайте у статті.
33668

Аудит трудових книжок

Аудит трудових книжок слід проводити, зокрема, коли на роботу оформився новий кадровик та перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування до Пенсійного фонду. Детально про випадки проведення аудиту трудових книжок та про дії роботодавця і працівника у разі втрати трудової книжки читайте у статті.
41796

Зразок листа про отримання трудової книжки

Якщо працівник не прийшов до відділу кадрів у день звільнення і його трудову книжку зберігає роботодавець, необхідно надіслати йому поштове повідомлення із вказівкою про необхідність отримання трудової книжки. Щоб полегшити й прискорити собі роботу, скористайтеся зразком листа про необхідність отримання трудової книжки від Експертус Кадри.
66366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді