Надбавку за вислугу років пропонують надавати новим категоріям медпрацівників

Автор
експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Надбавку за вислугу років медпрацівникам встановлюють залежно від стажу їхньої роботи

Надбавку за вислугу років пропонують надавати новим категорія медпрацівників

Калькулятор стажу

СПО об’єднань профспілок України розмістив на своєму сайті проєкт постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я» (далі — Постанова). Мінекономіки розробило документ за пропозиціями, які виклало МОЗ у листі від 11.06.2024 № 10-12/23951/2-24.

Виплата надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я регулюється нормами Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 № 1418 (далі — Постанова № 1418). 

Планують викласти у новій редакції пункт 3 Постанови № 1418 — так врегулюють виплату надбавки за вислугу років:

  • головним медичним братам, 
  • професіоналам у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я; 
  • професіоналам з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я, а також фахівцям з числа працівників сфери охорони здоров’я з освітнім (освітньо-професійним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, зокрема, з немедичною освітою, магістрам з медсестринства.

До Переліку посад професіоналів у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, затвердженого наказом МОЗ від 25.03.2019 № 668, входять, зокрема:

  • професіонали з реабілітації: ерготерапевти, фізичні терапевти, протезисти-ортезисти, терапевти мови і мовлення
  • професіонали з трансплант-координації: трансплант-координатори, трансплант-координатори патолого-анатомічного бюро (бюро судово-медичної експертизи);
  • професіонали медико-фармацевтичного профілю: експерти з оцінки медичних технологій, професіонали з клінічних досліджень, професіонали з фармаконагляду.

До Переліку посад професіоналів з вищою немедичною освітою, затвердженого наказом МОЗ від 24.02.2021 № 346, входять, зокрема:

  • професіонали медико-лабораторного та медико-профілактичного профілю: бактеріологи, вірусологи, генетики, ентомологи, біохіміки, імунологи, мікробіологи, паразитологи, цитоморфологи, фахівці з громадського здоров’я тощо;
  • професіонали з психологічної допомоги та духовної опіки: клінічні психологи, психотерапевти, капелани в охороні здоров’я

Якщо Постанову приймуть, надбавку за вислугу років зможуть отримати означені категорії працівників.

Ірина Матійко

За інформацією ФПСУ

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Пільги та компенсації чорнобильцям

Чорнобильці мають право на пільги, визначені Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 № 796-XII. Обсяг пільг залежить від категорії, до якої віднесено особу, постраждалу від аварії на ЧАЕС.
47611

Оплата праці на підприємстві

Оплата праці — одне із основних питань трудового права, ключовим аспектом якого є поняття «мінімальна зарплата». Система оплати праці в Україні передбачає багато видів: тарифна оплата праці, грейдова оплата праці, безтарифна оплата праці, тарифна система оплати праці, грейдингова система оплати праці, акордна система оплати праці та інші. Щоб не заплутатися у виборі системи оплати праці, читайте матеріал від наших експертів.
23386

Наказ про підвищення окладу: зразок

Наказ належатиме до групи наказів з кадрових питань тривалого строку зберігання та є первинними документами для нарахування зарплати
101955

Як виплачувати вихідну допомогу при звільненні

Роботодавцям слід пам’ятати як правило, — з працівником слід провести повний розрахунок при звільненні. Які є види виплати при звільненні та як вони різняться залежно від підстави звільнення, як нараховуються розрахункові та що містить в собі виплата компенсації при звільненні, які виплати при звільненні за власним бажанням передбачено законом — детально у статті
249032

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді