Податкова та Держпраці домовились про співпрацю

На що направлена взаємодія відомств?

Податкова та Держпраці домовились про співпрацю

11.07.2022 року очільник Держпраці Ігор Дегнера та в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко обговорили домовились про співпрацю відомств у рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло». Разом вони допомагатимуть суспільству зрозуміти важливість оформлення трудових відносин.

Зразки трудових договорів 2022

ДПС надаватиме інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства щодо офіційного оформлення найманих працівників. Крім того, спільно з Держпраці аналізуватиме виявлені порушення та працюватиме на їх випередження.

Штрафи на роботодавців у 2022 році

Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів та сприяє ухиленню від сплати податків. Таким чином, тіньове працевлаштування позбавляє бюджет коштів, необхідних для забезпечення ЗСУ та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Податкова та Держпраці закликають роботодавців і працівників працювати легально, допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги.

Джерело: Управління Держпраці у Волинській області

Податкова та Держпраці домовились про співпрацю
Катерина Черниш,головний редактор Вищої школи Кадровика
Інформаційна кампанія, зазвичай, передує ретельним перевіркам роботодавців. Щоб ваше підприємство вбереглося від штрафів, а інспектор не мав підстав для зауважень, долучайтеся до Всеукраїнської професійної сертифікації кадровиків — 2022. Нам вдалося погодили для вас гостьовий доступ!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Відповідальність за порушення законодавства про відпустки

Порушення законодавства про відпустки може мати серйозні наслідки для роботодавця. Інспектори праці перевіряють, чи надаються працівникам відпустки, чи є на підприємстві графік відпусток, чи виплачується компенсація за невикористану відпустку. Яку відповідальність за порушення законодавства про відпустки передбачає законодавство, читайте у статті.
27186

Відповідальність за порушення військового обліку на підприємстві

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності та підпорядкування зобов’язані вести військовий облік працівників. Розглянемо, відповідальність за порушення у сфері військового обліку передбачена законодавством.
10135

Відповідальність за неведення особової картки П-2

Особова картка П-2 є документом, який містить важливу особисту інформацію про фізичну особу-працівника. Законодавством не передбачено прямих норм про відповідальність за неведення особової картки. Однак, чи є все-таки обов’язковим ведення особової картки — читайте у статті.
26990

Штрафи на роботодавців у 2023 році

За порушення у 2023 році так само будуть карати грошима. Роботодавець сплачує штраф (ст. 265 КЗпП). Винну посадову особу суд притягує до адміністративної відповідальності (ст. 41 КпАП)
30881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді