37, 3 мільйони гривень за працевлаштування ВПО

Станом на 14.07.2022 понад 4,4 тис. роботодавців скористались програмою компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з-поміж внутрішніх переселенців. Які умови компенсації?

37, 3 мільйони гривень за працевлаштування ВПО

В рамках програми компенсації витрат на оплату праці роботодавці можуть отримати державну виплату 6,5 тис. гривень за кожного прийнятого працівника-внутрішньо переміщеної особи. Компенсація надається протягом 2 місяців з дати працевлаштування переселенця. За інформацією Урядового порталу, роботу за програмою отримали вже майже 7,4 тис. українців, а роботодавцям виплачено 37,3 млн грн.

Для отримання компенсації за працевлаштування ВПО роботодавцю необхідно відповідати трьом критеріям, а саме:

  • стояти на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • подати податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік;
  • не бути бюджетною організацією або фондом соціального страхування.

Роботодавець має укласти з ВПО трудовий контракт.

Зареєструвати дані про працевлаштовану особу можна через портал Дія. За 5 календарних днів після цього потрібно подати заявку на отримання компенсації та додати до неї документи, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.

Компетентність — ваша сила! Активуйте демодоступ до програм:

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Оформлення запису в трудовій про прийняття строковика на час відпустки з вагітності та пологів основної працівниці

Буде помилкою вказати у трудовій, що працівницю прийняли за строковим трудовим договором на час відпустки з вагітності та пологів. Як тоді зробити правильний запис?
16340

Колективний договір

Порядок укладання колективного договору викликає у роботодавців безліч запитань. Як має виглядати типовий колективний договір? Колективний договір: обов'язковий чи ні? Чи потрібно реєструвати колективний договір? Чи передбачено відповідальність за відсутність колективного договору? Знайдіть відповіді у статті
163639

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1366

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді