Електронне свідоцтво про народження: чи враховувати при прийнятті на роботу

Автор
керівник експертної групи Експертус Кадри
Яку версію документа потрібно вважати коректною?

Електронне свідоцтво про народження: чи враховувати при прийнятті на роботу

Коли держава реєструє народження дитини, одночасно визначають її походження та присвоюють прізвище, власне ім’я та по батькові. Походження дитини визначають відповідно до Сімейного кодексу України (ч. 1 ст. 13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» від 01.07.2010 № 2398-VI; далі — Закон № 2398).

Чи може особа під час прийняття надати електронне свідоцтво про народження дитини в Дії

Про факт державної реєстрації акта цивільного стану органи державної реєстрації актів цивільного стану видають свідоцтво. Бланки свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану виготовляють за затвердженими КМУ зразками та їх описами (ч. 1 ст. 18 Закону № 2398).

Закон № 2398 не передбачає наявності електронного аналога паперового свідоцтва про народження дитини. Тому під час працевлаштування працівник повинен надати паперовий документ.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як реєструвати документи

Як уникнути подвійної і тотальної реєстрації, позбутися «багатоповерхових» номерів, не завжди знають навіть досвідчені діловоди. У статті — правила, які допоможуть упоратися із цими проблемами.
41499

Довідка про заробітну плату: бланк і реєстрація

Працівник має право вимагати довідку про роботу на підприємстві. Роботодавець зобов’язаний її видати. Як готувати довідки та який структурний підрозділ відповідає за це — у статті
31462

Доповідна записка: види, зразок та порядок оформлення

Доповідна записка може готуватися як за власною ініціативою автора, так і вказівкою керівництва. Як оформити різні види доповідних записок, одержати зразок доповідної записки ― детально у цій статті
120501

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді